Поліцейські не проводили обшук офісу бунтарів під ГПУ і поїхали

Понеділок, 17 вересня 2018, 22:35
Поліцейські не проводили обшук офісу бунтарів під ГПУ і поїхали

Правоохоронці не заходили в офіс по вулиці Предславинська, 12 у Києві, щоб шукати активістів, які в понеділок, 17 вересня пікетували Генпрокуратуру.

Про це Українській правді повідомили у прес-службі поліції Києва.

"Правоохоронців там немає. Обшуку і огляду не було. Правоохоронці просто поїхали, вони не заходили", - розповіли у столичній поліції.

Причина - правоохоронці не отримали дозволу власника будівлі на проведення огляду і слідчих дій, додали у поліції у коментарі "Укрінформу".

"Поки що дозволу не отримали на проведення огляду, і правоохоронці пішли звідти, зараз їх там немає", - сказали у столичній поліції.

На питання щодо затриманих, УП підтвердили інформацію про затримання жінки, яка під час прямого ефіру вдарила кореспондентку телеканалу "NewsOne".

"Її затримали згідно статті 171 Кримінального кодексу (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів - УП). Поки що інформації щодо інших затриманих немає", - додали у поліції.

Раніше під час прямого включення на акції біля будівлі ГПУ невідомі кидали яйця у знімальну групу телеканалу "NewsOne", а жінка вдарила журналістку в обличчя.

Вранці 17 вересня під ГПУ влаштували акцію протесту проти екстрадиції інгуша Тимура Тумгоєва в Росію за запитом Федеральної служби безпеки РФ.

Зазначалося, що він нібито заявляв про бажання воювати на сході України разом із вихідцями з Кавказу проти російських бійців. У ГПУ запевняли, що Тумгоєв, екстрадований до РФ, ніколи не служив в АТО.

Під час акції під ГПУ почалася штовханина, в результаті чого постраждали 7 правоохоронців.

За цими фактами правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ст. 296 (хуліганство).

Пізніше наряд поліції приїхав до офісу по вулиці Предславинська, 12 у Києві шукати активістів, які в понеділок пікетували Генпрокуратуру.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...