ЗМІ: Дружина Березенка відкрила дитсадок у будівлі ДУС у Конча-Заспі

Вівторок, 18 вересня 2018, 12:35

Дружина народного депутата від "Блоку Петра Порошенка "Солідарність" Сергія Березенка Уляна відкрила дитячий садочок "Кідсвуд" у режимному будинку відпочинку Держуправління справами.

Про це йдеться у розслідуванні програми "Наші гроші з Денисом Бігусом".

Повідомляється, що заклад відкрився на закритій території "Будинку відпочинку "Конча-Заспа" Державного управління справами, яке після Революції Гідності очолював Березенко.

"Кідсвуд" працює з 2017 року, договори оренди двох об’єктів нерухомості з Фондом держмайна були підписані у 2018-му.

Автори розслідування дізналися, що вартість навчання в елітному дитячому закладі – 18 000 гривень на місяць за одну дитину плюс ще 4 000 гривень на місяць за харчування.

 

При цьому, за інформацією журналістів, дитсадок працює без ліцензії, а за оренду понад 500 кв м сплачує держструктурам лише 42,5 тисяч гривень на місяць, що у 6-8 разів нижче за ринкову ціну.

 

Раніше Березенко обіцяв відкрити територію Конча-Заспи для всіх.

"Ви будете звертатися до відділу, який буде займатися орендними питаннями в будинку відпочинку. Вашу заявку приймуть і нададуть перелік об'єктів, квартир, будиночків, які ви зможете орендувати", - розповідав екс-керівник ДУС у 2014 році.

Журналісти кілька разів зверталися до орендного відділу Конча-Заспи, проте там заявляли, що такої можливості у них немає.

Сам Березенко у 2018 році розповів, що не причетний до бізнесу дружини і не допомагав їй отримати нерухомість на закритій території, якою раніше управляв.

 

Дружина нардепа розповіла, що садок відкривала її нинішня партнерка, а сама вона увійшла в склад засновників згодом. При цьому, жінки були знайомі на момент відкриття закладу.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування