Затримання чеченця з оточення Кадирова: стало відомо, хто це

Середа, 19 вересня 2018, 16:20

Затриманий у Києві росіянин виявився сином екс-представника Кадирова в Україні.

Про це повідомляє сайт "Радіо Свобода Кавказ.Реалії" з посиланням на "члена вайнахської діаспори" в українській столиці.

"Це син Рамзана Цицулаєва, якого депортували до Росії торік", – розповіло джерело.

 
Рамзан Кадиров із Рамзаном Цицулаєвим

За його словами, під час затримання молодий чоловік "поводився зухвало і нецензурно лаявся". В його автомобілі знайшли білий порошок, який відправили на експертизу.

Як відомо, СБУ двічі екстрадувала Цицулаєва-старшого – у 2014 році і восени 2017-го. У 2010 році Цицулаєв, який в своєму розпорядженні мав активи в Україні, був призначений офіційним представником Рамзана Кадирова в Україні.

Після того, як влада в Україні змінилася, він брав участь в переговорах про звільнення російських журналістів Олега Сидякіна і Марата Сайченка. Репортери були затримані в зоні бойових дій на Донбасі.

У 2017 році чеченець був виданий російським правоохоронцям, які звинувачують його в застосуванні насильства відносно представника влади. У Росії Рамзана Цицулаєва взяли під варту.

Як повідомлялося, у ході спецоперації 17 вересня столичні поліцейські затримали росіянина, якого, за попередньою інформацією, назвали наближеним до оточення голови Чеченської республіки Рамзана Кадирова.

З ним були затримані ще двоє чоловіків.

За даними СБУ, вони прибули до України з метою вимагання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування