Сущенку дозволили побачитися з рідними перед етапуванням

Середа, 19 вересня 2018, 22:57

Політв'язню Кремля Роману Сущенку дозволили побачитися з рідними та здійснити шість телефонних дзвінків до етапування із СІЗО.

Про це повідомив Марк Фейгін, передає "Укрінформ".

"Сьогодні я побував у СІЗО у Романа Сущенка. Можу сказати, що він вже отримав апеляційне визначення (Верховного суду РФ - ред.). Ще істотна новина – Роман отримав право на 6 телефонних дзвінків. Також до етапування йому дозволено побачення з рідними. Йому дуже хотілося б побачити дружину і обох дітей", - сказав Фейгін.

Він додав, що передав своєму підзахисному листи від рідних, дайджест преси.

Сущенко просив передавати всім привіт, і сказав, що радий, що його не забувають.

Крім того, Фейгін припустив, що етапування його підзахисного затягнеться на 2-3 тижні.

"Думаю, що до перших чисел жовтня етапування мого підзахисного не буде. Допускаю, що 2-3 тижні піде на оформлення документів і розв'язання усіх питань, пов'язаних з цим. Цікава деталь:  Роман зустрівся з начальником в'язниці Ромашиним, поговорив про етапування: що брати - що не брати", - розповів адвокат.

Він зазначив, що спільно з МЗС України була підготовлена й відправлена до РФ нота з приводу можливого місця етапування Сущенка.

"Повторюся, ми розраховуємо, що це буде центральна Росія. Але наразі, яким буде місце відбування терміну ніхто не знає", - підсумував захисник.

12 вересня Верховний суд Росії визнав законним вирок українському журналісту Роману Сущенку.

Він заявив, що розраховує на обмін.

Громадський захисник журналіста Марк Фейгін у свою чергу заявив, що Сущенко готовий просити про помилування.

Власного кореспондента "Укрінформу" у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року, у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

4 червня Московський міський суд визнав українського журналіста винним у шпигунстві і призначив покарання у вигляді 12 років колонії суворого режиму.

Сущенко провину не визнав.

За інформацією російських ЗМІ, журналіста засудили нібито за спробу з'ясувати можливість нового наступу бойовиків "ДНР" на Маріуполь.

У ФСБ Росії стверджували, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ заперечили це.