У неділю бойовики затримали на КПВВ двох чоловіків - Лисянський

Неділя, 2 вересня 2018, 17:30
У неділю бойовики затримали на КПВВ двох чоловіків - Лисянський

Зранку 2 вересня бойовики ОРДО затримали двох чоловіків на КПВВ на лінії розмежування та відправили їх до комендатури.

Про це повідомив представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський, пише "Укрінформ". 

"Зранку двох чоловіків затримали і відправили до комендатури. Зараз "відпрацювали" Донецьк, тепер відпрацьовують інші частини ОРДО, щоб, як вони кажуть, "зловити диверсантів". Це вони так працюють", - зазначив Лисянський. 

"Я можу говорити не про всю кількість затриманих, їх може бути набагато більше. Зранку був на лінії розмежування, і мені повідомили місцеві жителі про щонайменше двох затриманих", - зазначив представник омбудсмена.

Лисянський додав, що чоловіків "зазвичай відправляють до місцевих комендатур, де більш ретельно доглядають і "рекомендують" - їхати чи не їхати".

Також він уточнив, що на усіх КПВВ наплив людей зменшився, адже "люди хочуть пересидіти вдома і намагаються нікуди не виїжджати".

Представник омбудсмена раніше повідомив, що на усіх КПВВ з боку "ДНР" бойовики пропускають людей, але особливу увагу приділяють чоловікам.

"Без проблем пропускають жінок і дітей, людей похилого віку", - зазначав він. 

1 вересня Лисянський повідомляв, що окупанти звинувачують у причетності до вбивства ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченка 14 осіб, 4 з яких вже зізналися у співпраці з Україною.

"Свідчення вибивали. Поставлено завдання після похорону Захарченка, який відбудеться 2 вересня, оголосити громадськості про успішне завершення розслідування справи", - зазначив Лисянський.

За його даними, адвокатів і родичів затриманих у СІЗО Донецька не допускають, зв'язок по місцях позбавлення волі "ДНР" глушиться.

31 серпня ватажок бойовиків ОРДО Олександр Захарченко загинув внаслідок вибуху у ресторані у центрі Донецька. У "ДНР" заявили, що внаслідок вибуху загинули двоє людей, дев'ять - постраждали.

На екстреному засіданні "уряду" бойовиків ОРДО оголосили, що тимчасово виконуючим обов'язки ватажка бойовиків ОРДО стане так званий "перший віце-прем'єр" Дмитро Трапєзніков

Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу у зв'язку з убивством Захарченка за статтею "акт міжнародного тероризму" (ст. 361 КК РФ).

В СБУ підтвердили інформацію про загибель Захарченка. 

РосЗМІ повідомили про затримання у Донецьку підозрюваних у замаху на Захарченка. Зазначалося, що затримані - "українські диверсанти і пов'язані з ними особи". 

Пізніше виконуючий обов'язки так званого "глави ДНР" Дмитро Трапєзніков заявив, що затримані за підозрою у вбивстві Олександра Захарченка підтвердили причетність України до цього злочину.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування