Із чотирьох затриманих за вбивство Захарченка вибили зізнання - Лисянський

Субота, 1 вересня 2018, 21:00

Окупаційна влада ОРДО звинувачує в причетності до вбивства екс-лідера бойовиків Олександра Захарченка 14 осіб, 4 з яких вже зізналися у співпраці з Україною.

Про це повідомив у Facebook представник омбудсмена України в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський, посилаючись на інформацію джерела.

"Зараз вони стверджують про дві диверсійно-розвідувальні групи. І вже заявили про український слід. Зараз у них проходять по даній ДРГ 14 осіб", - зазначив він.

"За інформацією джерела, четверо вже зізналися у співпраці з Україною, але це фейк. Свідчення вибивали. Поставлено завдання після похорону Захарченка, який відбудеться завтра 2 вересня, повністю оголосити громадськості про успішне завершення розслідування справи", - стверджує Лисянський.

За його даними, адвокатів і родичів затриманих у СІЗО Донецька не допускають, зв'язок по місцях позбавлення волі "ДНР" глушиться.

31 серпня ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченка було вбито внаслідок вибуху в центрі Донецька. Згодом у "ДНР" заявили, що в результаті вибуху загинули двоє людей, дев'ять - постраждали.

На екстреному засіданні "уряду" бойовиків ОРДО оголосили, що тимчасово виконуючим обов'язки ватажка бойовиків ОРДО стане так званий "перший віце-прем'єр" Дмитро Трапєзніков

В СБУ підтвердили інформацію про загибель Захарченка. 

У Росії також підтвердили загибель Захарченка, при цьому у його вбивстві звинуватили Україну. Президент РФ Володимир Путін висловив співчуття у зв'язку з убивством ватажка бойовиків ОРДО. 

У міністерстві закордонних справ України заявили, що швидка реакція МЗС Росії щодо вбивства ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченка виказує російські спроби прикрити маріонеток, яких підтримує Кремль.

Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу у зв'язку з убивством Захарченка за статтею "акт міжнародного тероризму" (ст. 361 КК РФ).

РосЗМІ повідомили про затримання у Донецьку підозрюваних у замаху на Захарченка. Зазначалося, що затримані - "українські диверсанти і пов'язані з ними особи". 

Пізніше виконуючий обов'язки так званого "глави ДНР" Дмитро Трапєзніков заявив, що затримані за підозрою у вбивстві Олександра Захарченка підтвердили причетність України до цього злочину.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування