Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В РФ були незадоволені Захарченком і Ко через їхню "ненаситність" - росЗМІ

Неділя, 2 вересня 2018, 20:33
В РФ були незадоволені Захарченком і Ко через їхню ненаситність - росЗМІ

Москва була незадоволена лідерами бойовиків "ДНР" і зокрема Олександром Захарченко через їх "ненаситності", і вимагала розформувати воєнізовані угруповання "ДНР" і віддати всю зброю армії РФ.

Про це йдеться у матеріалі російської "Нової газети" "Ненаситні".

Під керівництвом Захарченка діяло воєнізоване угрупування - Республіканська гвардія, заснована на базі місцевого "Оплоту".

"Після об'єднання у 2015-2016 рр. озброєних угрупувань "ДНР" і "ЛНР" у єдині армійські корпуси гвардія лишалася єдиним великим формуванням, непідконтрольним російським військовим кураторам. Не контролювала Москва і численні відомчі служби безпеки і охорони - такі були майже при кожному міністерстві у "ДНР". ... Місцеві називали ці відомчі армії "спецназом з відбирання власності", - пише видання.

За даними "Нової", на початку липня Москва зажадала розформувати ці відомчі угруповання і віддати усю зброю армії.

"У самому Донецьку новину сприйняли як сигнал про швидку відставку Захарченка, повноваження якого спливали восени. Але, як кажуть в Донецьку, йти Захарченко зовсім не хотів", - пише НГ.

Також видання нагадує, що під керівництвом Захарченка перебували "господарські аспекти" місцевої напівкримінальної економіки".

"В руках  "ненаситної" пари Захарченко - Тимофєєв ("Ташкент") були сконцентровані майже всі прибуткові бізнеси "республіки". Під контролем Ташкента був видобуток коксівного вугілля і антрациту, а також їх транспортування до РФ - в якості російської сировини це вугілля потім поверталося в Україну ... За свої нехитрі послуги Ташкент стягував "мито" .... У Донецьку кажуть, що Тимофєєв хотів отримувати "комісійні", пропорційні обороту", - пише видання.

Як розповів "НГ" один з колишніх лідерів проекту "Новоросія", нова економічна ситуація в Україні приваблювала не лише Тимофєєва і Захарченка, а й зав'язані на реекспортній схемі російські спецслужби, структури Януковичів та їх "гаманця" Сергія Курченка. 

"Пиріг різко став великим, і всі хотіли собі більшу частину, а не цивілізовано ділитися. Для Баті ж (Захарченко - ред.) і Ташкента конфліктувати з великими рибами було не по зубах", - йдеться у матеріалі "Нової".

31 серпня ватажок бойовиків ОРДО Олександр Захарченко загинув внаслідок вибуху у ресторані у центрі Донецька. У "ДНР" заявили, що внаслідок вибуху загинули двоє людей, дев'ять - постраждали.

На екстреному засіданні "уряду" бойовиків ОРДО оголосили, що тимчасово виконуючим обов'язки ватажка бойовиків ОРДО стане так званий "перший віце-прем'єр" Дмитро Трапєзніков

Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу у зв'язку з убивством Захарченка за статтею "акт міжнародного тероризму" (ст. 361 КК РФ).

В СБУ підтвердили інформацію про загибель Захарченка. 

РосЗМІ повідомили про затримання у Донецьку підозрюваних у замаху на Захарченка. Зазначалося, що затримані - "українські диверсанти і пов'язані з ними особи". 

Пізніше виконуючий обов'язки так званого "глави ДНР" Дмитро Трапєзніков заявив, що затримані за підозрою у вбивстві Олександра Захарченка підтвердили причетність України до цього злочину.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...