Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У Нацтелерадіо показали, що в окупованому Криму є українське радіо

Неділя, 23 вересня 2018, 23:03

Член Нацради з питань телебачення і радіомовлення України Сергій Костинський оприлюднив відео, яке підтверджує, що у Сімферополі працює українська радіостанція.

На опублікованому відео - прийом сигналу UA:Українське радіо біля залізничного вокзалу Сімферополя і з околиць міста.

"UA:Українське радіо з зашитим в ефір "Радіо "Крим.Реалії" на частоті 549 кГц продовжують виконувати свою інформаційну місію в Криму ", - зазначив Костинський.

Внаслідок анексії Криму 39 українських радіостанцій та 31 український телеканал втратили можливість здійснювати мовлення на півострові.

Росія викрала у українських мовників понад 500 радіочастот в анексованому Криму і проводить конкурси на мовлення на цих частотах.

У Нацтелерадіо заявили, що Україна планує ввести санкції до усіх причетних до розподілу цих радіочастот.

У липні в Нацтелерадіо заявили, що з 2014 до 2018 р. кількість мовників на адмінкордоні з Кримом зросла з трьох до 15.

У січні 2018 року президент Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо тимчасових дозволів на мовлення в зоні проведення антитерористичної операції і прикордонних районах України".

Документ регулює прискорену видачу тимчасових дозволів на телерадіомовлення "на територіях, найбільш уразливих до зовнішнього негативного інформаційного впливу".

Нацрада з питань телерадіомовлення видала нові дозволи на тимчасове мовлення за спрощеною процедурою на тимчасово непідконтрольних територіях в Донецькій області і в Криму.

Дозволи на тимчасове мовлення отримали Чорноморська телерадіокомпанія (Чаплинка, Херсонська область), UA: Крим (Чаплинка, Херсонська область), 5 канал (Чаплинка, Херсонська область та Донецька область), Телеканал "Прямий" (Донецька область), Вільне радіо (Донецька область ), "Страна ЧМ" (Донецька область).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування