Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МЗС розповіли деталі про українських моряків у Нігерії, на яких напали пірати

Понеділок, 24 вересня 2018, 18:43

У Нігерії після піратського нападу на торговельне судно двоє українських моряків перебувають на ньому на стоянці в районі м. Порт Харкорт, а щодо захопленого третього українця МЗС намагається отримати інформацію від нігерійських правоохоронних органів.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

"Посольству України в Нігерії доручено встановити контакт з судновласником (оператором) судна, нігерійськими правоохоронними органами з метою отримання інформації про вжиті заходи щодо звільнення захопленого українського моряка, а також – з двома громадянами України, які залишились на судні з метою надання необхідної допомоги", - йдеться у повідомленні.

Після нападу судно перебуває на стоянці в районі м. Порт Харкорт з 7 членами команди (у тому числі два громадянина України), які перебувають на судні.

"Справа перебуває на особливому контролі Департаменту консульської служби МЗС України та Посольства України в Нігерії", - запевнили в МЗС.

Як повідомлялося, біля узбережжя Нігерії пірати викрали 12 членів екіпажу швейцарського торговельного судна MV Glarus, включаючи моряків з України, Філіппін, Словенії, Румунії, Хорватії та Боснії.

Як повідомляє Reuters з посиланням на компанію-оператора судна Massoel Shipping, корабель вийшов із нігерійського порту Лагос із партією зерна. Напад стався в 45 милях на південний захід від острова Бонні.

Піратам вдалося захопити 12 з 19 членів екіпажу судна MV Glarus.

У компанії Massoel Shipping заявили, що співпрацюють із владою Нігерії для швидкого та безпечного звільнення моряків.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування