Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Києві не провели тендер на евакуацію авто: гроші збиратиме маріупольська "прокладка"

Вівторок, 25 вересня 2018, 10:49

Евакуювати автомобілі в Києві за потрійним тарифом продовжить фірма-прокладка "Вейп Естейр", оскільки конкурс на нового перевізника для евакуації тимчасово вилучених поліцією машин не відбувся.

Про це йдеться у сюжеті "Наших грошей з Денисом Бігусом".

Повідомляється, що на конкурс, який мав відбутися 22 серпня, не прийшов жоден учасник. Це могло статися через те, що дізнатися про тендер було непросто.

Журналісти з'ясували, що ДП МВС "Інформ-Ресурси", яке відповідає за організацію примусової евакуації і мало проводити конкурс, ігнорує електронні системи публічних закупівель. Оголошення розміщували лише у газеті "Голос України" – не у всіх номерах і серед купи інших повідомлень.

Зокрема, інформація про останній конкурс на послуги евакуаторів розташована між оголошеннями про втрату паспорта і повідомленням сільськогосподарського підприємства із Чернігівської області.

Наразі партнером ДП "Інформ-Ресурси" в столиці є ТОВ "Вейп Естейр", обране у лютому 2018 року без конкурсу, за тимчасовим договором. Оскільки конкурс не відбувся, то компанія зберегла монополію у Києві.

Ця фірма збирає за повернення одного примусово евакуйованого автомобіля по 1560 гривень.

За даними "Наших грошей з Денисом Бігусом", цей тариф утричі вищий за ринкові ціни.  Це може бути наслідком того, що компанія обрана без конкурсу і не має власних евакуаторів, а наймає для цього інші компанії-перевізники.

Журналісти з'ясували, що перевізники отримують менше половини грошей з кожного рахунку, а решта лишається посереднику "Вейп Естейр" і перераховується далі на низку маріупольських фірм, частина з яких мають з нею прямий зв’язок.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...