Гандзюк: "Було завдання вимкнути мене на декілька місяців"

Вівторок, 25 вересня 2018, 20:28

Активістка й чиновниця Херсонської міськради Катерина Гандзюк заявила, що на неї напали, щоб "вимкнути її на декілька місяців".

Про це вона повідомила в інтерв'ю "Громадському".

"Задача полягала у тому, щоб вимкнути мене на декілька місяців. Чого я вважаю це замахом на вбивство? Тому що кислоту вилили мені на голову. Якби хотіли просто попередити або понівечити, лили б на руки, ноги, на обличчя — куди завгодно. Але літр кислоти, який вилили на голову...", —пояснює Гандзюк.

На питання, чи відчуває вона покращення за час лікування, активістка відповіла:

"Мабуть, я повинна відчувати покращення, але воно все одно пов’язано з постійним болем. Це ще надовго. Це опікова хвороба — її особливість у тому, що вона триває дуже довго. Треба мати багато терпіння", - зазначила вона.

31 липня Катерину Гандзюк у Херсоні облили концентрованою сірчаною кислотою.

У неї опіки 40% шкіри і сильне пошкодження очей. Активістка перенесла операції і досі перебуває в реанімації в Києві.

Правову кваліфікацію справи під тиском громадськості й резонансу справи змінювали кілька разів: "хуліганство", потім "умисні тяжкі тілесні ушкодження", згодом "замах на вбивство" (15 стаття ККУ стосується замаху на злочин,  115 стаття – умисного вбивства).

3 серпня генеральний прокурор Юрій Луценко після спілкування з Гандзюк заявив, що розслідування справи передадуть Службі безпеки України.

Читайте також: "Це тільки початок. Насильства будуть жорстокішими – Гандзюк та інші активісти про напади на себе"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування