Головні новини дня – за 60 секунд

Середа, 26 вересня 2018, 21:02

Катерина Гандзюк записала відеозвернення, як проходять переговори щодо об’єднання "Опозиційного блоку" та "За життя", програма співпраці між МВФ та Україною може бути переглянута  – новини, які обговорювали 26 вересня.

Про звернення Катерини Гандзюк

Активістка і радниця мера Херсона Катерина Гандзюк, яку облили сірчаною кислотою, опублікувала відеозвернення до української влади та звичайних українців. Цитати:

"Так, я знаю, що виглядаю зараз погано. Але, принаймні, мене лікують. Мене лікують добре українські лікарі. І я точно знаю, що я виглядаю зараз набагато краще, ніж виглядають в Україні справедливість і правосуддя. Тому що їх сьогодні не лікує ніхто".

"За останній рік в Україні сталося 40 нападів на громадських активістів. Замовники жодного з яких не були названі".

"Хто замовив всіх цих людей? Хто покриває замовників? Чому така кількість розслідувань саботується? Чому ми маємо терпіти, поки найактивніших з нас вбивають та калічать? Чому ми заохочуємо людей до громадської діяльності, але не можемо їх захистити?"

Про Ахметова, Льовочкіна, Медведчука та Рабіновича

У нас вийшов дуже цікавий текст про те, як "Опозиційний блок" та "За життя" ведуть перемовини про об’єднання.

Так, наприкінці літа до партії Рабіновича "За життя" увійшов кум Путіна Віктор Медведчук. А вже у середині вересня почалися переговори щодо злиття партій "За життя" та "Опоблок". Стратегічна мета такого об’єднання – завести до Ради найбільшу фракцію і бажано зайняти крісло прем’єра. На худий кінець мати найбільшу фракцію у опозиції.

Якщо вони домовляться – сконцентровані внаслідок цього можливості будуть просто вражаючі: найбільший медійний пул, найбільший фінансовий ресурс в українській політиці, консолідація виборців на Сході та Півдні країни.

Поки що все забуксувало на етапі перших складних рішень: як розділити партію і кого висунути кандидатом у президенти. Так, Льовочкін вважає, що кандидатом має бути Бойко, Ахметов готовий ставити на Олександра Вілкула, Медведчук – на Рабіновича. Крім того, Медведчук запропонував розділити ОБ порівну між трьома групами – кожному по 33%. Льовочкін за, Ахметов проти, бо вважає себе трошки "рівнішим".

Про Україну та Міжнародний валютний фонд

Вже зрозуміло, що Україна не виконає на 100% підписану у 2015 році програму розширеної співпраці з МВФ. Тому сторони хочуть домовитися про нову, більш коротку, програму співпраці (на 12-15 місяців і на 5-6 млрд дол). Щоб МВФ її узгодив, Україна повинна:

Підняти ціну на газ. Наче вдалося домовитися про те, що до 15 жовтня уряд повинен ухвалити рішення про підвищення ціни на газ на 23%.

Провести антикорупційні реформи. Дискусії точаться навколо перерозподілу функцій щодо перевірки електронних декларацій між антикорупційними органами на користь НАБУ.

Збалансувати держбюджет, бо збалансований бюджет — це запорука будь-якої програми співпраці з кредитором.

Провести реформу Державної фіскальної служби. Підхід до її трансформації може змінитися, в тому числі — в напрямку реорганізації митниці та податкової як єдиних юридичних осіб.

Про інші не менш важливі новини

Якби вибори відбулися завтра: Найбільше шансів на перемогу отримала б Юлія Тимошенко (19,3%). За Порошенка готові проголосувати 11,9%, за Зеленського – 11,8%, за Гриценка – 10,9%, за Вакарчука – 8,4%, за Бойка – 8,1% та за Рабіновича – 7,5%.

Партія "Батьківщина" могла б набрати 19,6%. За Блок Петра Порошенка збираються проголосувати 11,2% респондентів, за Опозиційний блок – 10,1%.

Господь не вберіг: Предстоятель Української православної церкви Московського патріархату митрополит Онуфрій (світське ім'я Орест Березовський) потрапив до розділу "Чистилище" на сайті "Миротворець".

Проблемний університет: У Міністерстві охорони здоров'я стверджують, що через злочинні дії та свавілля прихильників Катерини Амосової у НМУ ім. О.О. Богомольця заблоковано виплати зарплат, стипендій та комунальних платежів, а також нормальне функціонування університету.

Зима близько: Зима цього року буде теплою і дощовою, однак в окремі дні варто чекати і 20-градусного морозу. Очікується, що цього року середня зимова температура буде на 1-2 градуси вища за норму і становитиме +2..-3 градуси.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування