ОБСЄ: Похорон Захарченка охороняло понад 100 бойовиків з автоматами

Вівторок, 4 вересня 2018, 11:33
ОБСЄ: Похорон Захарченка охороняло понад 100 бойовиків з автоматами
Фото: Reuters

Представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ повідомили, що похорон ватажка бойовиків окупованих районів Донецької області охороняло понад сто бойовиків, озброєних автоматами та пістолетами.  

Про це йдеться у звіті місії від 3 вересня.

Зазначається, що біля будівлі театру  опери і балету у Донецьку, де проходила "церемонія прощання" із Захарченком, були присутні принаймні сто членів збройних формувань, деякі з яких були озброєні автоматами та пістолетами.

В ОБСЄ вважають, що вони охороняли місце події.

Крім того повідомляється, що на бульварі Пушкіна, де стався вибух, спостерігачі також бачили щонайменше сто бойовиків, деякі з яких були озброєні автоматами.

"За словами деяких із них, їхня присутність на бульварі Пушкіна пов’язана з проведенням "навчань із протидії терористичним актам"", - сказано у повідомленні.

31 серпня ватажок бойовиків ОРДО Олександр Захарченко загинув внаслідок вибуху у ресторані у центрі Донецька. У "ДНР" заявили, що внаслідок вибуху загинули двоє людей, дев'ять - постраждали.

На екстреному засіданні "уряду" бойовиків ОРДО оголосили, що тимчасово виконуючим обов'язки ватажка бойовиків ОРДО стане так званий "перший віце-прем'єр" Дмитро Трапєзніков.

Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу у зв'язку з убивством Захарченка за статтею "акт міжнародного тероризму" (ст. 361 КК РФ).

В СБУ підтвердили інформацію про загибель Захарченка.

РосЗМІ повідомили про затримання у Донецьку підозрюваних у замаху на Захарченка. Зазначалося, що затримані - "українські диверсанти і пов'язані з ними особи".

Пізніше виконуючий обов'язки так званого "глави ДНР" Дмитро Трапєзніков заявив, що затримані за підозрою у вбивстві Олександра Захарченка підтвердили причетність України до цього злочину.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування