Порошенко: Ніякі чемпіонати й весілля з козаками не зупинять Росію

Вівторок, 4 вересня 2018, 12:19

Президент України Петро Порошенко вважає, що агресії Росії не завадять спортивні заходи та участь лідера держави Володимира Путіна в урочистостях за кордоном.

Про це український лідер сказав під час прес-конференції з федеральним канцлером Австрії Себастіан Курцом у Києві.

"Сьогодні ми домовилися, що рік 2019-й ми проголосимо роком української культури в Австрії", – повідомив Порошенко про одну з домовленостей.

"Ми не могли обійти тему головування Австрії в Євросоюзі – і мені приємно було почути, що всі наші ініціативи і прагнення, починаючи від надання Україні макрофінансової допомоги і закінчуючи підтримкою України в питанні продовження санкцій проти Російської Федерації в разі невиконання мінських домовленостей, нестворення безпекових умов для реалізації "Мінська", підтримують", – сказав він.

Порошенко подякував Курцу за "потужну підтримку" з боку офіційного Відня й австрійського уряду.

"Є чітке розуміння, що ніякі чемпіонати світу з футболу, весілля з козаками не можуть зупинити російського агресора – може бути ефективна скоординована позиція, яку ми з паном канцлером зараз демонструємо", – заявив президент.

"Я вдячний Себастьяну за ініціативу здійснити цей візит, за нашу дружбу, за тверду і принципову позицію", – додав він.

Із 14 червня до 15 липня 2018 року в Російській Федерації проходив Чемпіонат світу з футболу.

18 серпня президент Росії Володимир Путін відвідав весілля міністра закордонних справ Австрії Карін Кнайсль: 53-річна чиновниця одружилася з 65-річним бізнесменом Вольфгангом Майлінгером. Віце-канцлер Австрії Гайнц-Крістіан Штрахе назвав таке запрошення нормальним.

Себастіан Курц, прибувши до України, зустрівся з міським головою Києва Віталієм Кличком, пройшовся Хрещатиком і Майданом Незалежності.

Потім Курц пішов на переговори з Порошенком.

Олена Рощенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News