Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Херсонщині людям нічого не загрожує через хімвикиди на "Титані" - МінТОТ

Вівторок, 4 вересня 2018, 22:34

Місцевим жителям біля адміністративної межі з Кримом нічого не загрожує через викиди невідомої речовини на заводі "Титан" на окупованому РФ півострові.

Про це заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш, передає "Інтерфакс-Україна".

"Уже відбулося одне засідання комісії з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій у Херсонській області. Комісія не вбачає зараз за всіма ознаками, що є перевищення за показниками. Це означає, що нічого не загрожує людям, щоб їх треба було відселяти або евакуювати", - повідомив міністр.

За його словами, на підконтрольній Україні території, яка наближена до окупованого півострова, державні служби взяли проби води, ґрунту і повітря.

Черниш пообіцяв проінформувати про результати аналізів, як тільки вони будуть відомі.

Він додав, що одна з речовин, яку було виявлено, - це сірчистий ангідрид. Міністр уточнив, що наявність такої речовини в повітрі небезпечна лише за певних концентрацій.

"Газоаналізатори, які має Державна прикордонна служба, показали, що дійсно така речовина була в повітрі, але максимально допустимі концентрації в Херсонській області не було перевищено", - наголосив він.

За словами Черниша, "Україна не володіє всією інформацією про ситуацію на окупованій території, але за всіма ознаками передбачається, що окупаційна влада півострова приховала від населення реальні показники".

Міністр додав, що прокуратура продовжить розслідування, беручи до уваги всі нові факти, пов'язані з "Кримським "Титаном".

Крім того, за його словами Україна має намір звернутися до міжнародних організацій у зв'язку з ситуацією, що склалася.

"Буде відповідне звернення до ОБСЄ, я думаю, найближчим часом. Також я думаю, що міністерство закордонних справ ініціює відповідні звернення до міжнародних організацій", - зазначив Черниш.

Воднчочас, слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу після викидів невідомої речовини біля окупованого Армянська, передає російський "Інтерфакс".

Справу відкрили за ч. 1 ст. 247 Кримінального кодексу РФ (порушення правил поводження екологічно небезпечних речовин і відходів).

Згідно з КК РФ, ця стаття передбачає покарання у вигляді штрафу в розмірі до 200 тисяч рублів, або обмеження волі на строк до двох років, або примусові роботи на той же термін, або позбавлення волі до 2-х років.

Як повідомлялося, на півночі окупованого Криму в Армянську стався викид невідомої речовини в атмосферу. Через нього утворився маслянистий наліт на дахах будинків і листі дерев.

На Херсонщині прикордонники зафіксували факт хімічного забруднення з території окупованого Криму.

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії РФ. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій.

Росія заперечує окупацію півострова і називає це "відновленням історичної справедливості". Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування