Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гройсман: На будівництві експресу до Борисполя хотіли "приклеїти" 9,5 млрд

П'ятниця, 7 вересня 2018, 12:10

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що на будівництві експресу від Києва до Борисполя екс-керівництво "Укрзалізниці" планувало вкрасти 9,5 мільярдів гривень.

Про це він сказав під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

Перед цим нардеп від "Радикальної партії Ляшка" Віктор Галасюк поскаржився, що в Україні склалася критична ситуація з перевезеннями сировини та готової продукції гірничо-металургійного комплексу та  українських аграріїв, через що минулого місяця бюджет недоотримав 68 мільйонів доларів.

Він попросив негайно вирішити цю проблему і забезпечити для перевезень рухомий склад поїздів.

У свою чергу Гройсман відповів, що наразі проблеми є не тільки з перевезеннями на залізниці, але і в Азовському морі, де Росія створює Україні серйозні проблеми з вивозу українських товарів.

"Це дикунство з боку Росії має отримати оцінку з боку всіх міжнародних інституцій", - додав він.

Що стосується залізниці, то прем'єр зазначив, що "Укрзалізниця" вже не один рік перебуває у досить складній ситуації, оскільки частина рухомого складу залишилася на окупованих територіях, а інша частина - морально застаріла.

"Ви знаєте, що рухомий склад української залізниці морально застарів. Ті, хто управляв, будували собі маєтки, літаки, я не знаю що ще, а залізницею ніхто врешті решт не займався", - сказав він.

Очільник уряду повідомив, що у цьому році буде побудовано більше десяти тисяч вагонів із української сталі, що є безпрецедентним.

Він додав, що у Кабміні вжили всіх заходів, щоб уникнути розкрадань коштів.  

"Грабували залізницю безбожно. Ось послухайте, експрес від Києва до Борисполя хотіли побудувати за 10 мільярдів гривень!", - зауважив Гройсман.

"Я пообіцяв, що ми здамо 1 грудня у цьому році потяг до українського Борисполя. Знаєте, скільки це буде коштувати? 570 мільйонів. 9,5 мільярдів хтось хотів собі приклеїти і залишити у себе", - заявив він.

Прем'єр зауважив, що проблеми є, але їх намагаються вирішити і у середньостроковій перспективі, за 3-5 років, планується їх вирішити.

Єдине, що заважає ефективно працювати, на його думку, це політичний цинізм і "аголтєлий популізм".

Як повідомлялося, будівельники звершили укладання колії для залізничного експресу до аеропорту "Бориспіль".

Будівництво швидкісної лінії залізничного сполучення між Києвом і аеропортом "Бориспіль" буде завершено до 1 грудня.

Згідно з проектом будівництва, лінія буде прокладена від вокзалу "Київ-Пасажирський", через станцію "Видубичі" до терміналу D аеропорту "Бориспіль".

Рухомий склад, який буде використовуватися на лінії – 11 поїздів PESA 620м на 91 місце та 2 поїзди PESA 630м на 192 місця.

Яна Міланова, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування