Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Викиди в Криму: Змінився вітер – і 37 прикордонників отруїлися

П'ятниця, 7 вересня 2018, 12:54

6 вересня через зміну напрямку вітру 37 прикордонників отримали отруєння, 5 із них направили в госпіталь в Одесу, а пункти пропуску "Каланчак" і "Чаплинка" закрили.

Про це повідомив голова Херсонської обласної держадміністрації Андрій Гордєєв на зустрічі з населенням Каланчацького району щодо наслідків викидів на заводі "Титанові інвестиції" в Армянську на території анексованого Криму.

"За даними та інформацією працівників заводу з самого Армянська, дуже велика кількість працівників на лікарняному. По самому Армянську велика концентрація сірчастого ангідриту, велика кількість скарг серед мешканців міста", – цитує його "Херсонщина за день".

"Окупаційна влада вивезла дітей. Дуже багато людей взяли дітей та поїхали в Україну на материк", – додав Гордєєв.

За його словами, "до вчорашнього дня в Херсонській області не було зафіксовано жодного випадку погіршення здоров’я у зв’язку з надзвичайною ситуацією".

"2 дні працювала бригада лікарів, оглянули вони більше 800 людей. У 16 дітей були схожі симптоми, але діагноз не підтвердився. Причин для паніки в Херсонській області немає", – сказав голова Херсонської ОДА.

"Вчора змінився вітер, і зачепив КПВВ "Каланчак" і "Чаплинка". 37 прикордонників отримали отруєння, 5 направлені в госпіталь в Одесу. З метою недопущення ситуації, і з врахуванням погоди - змін вітру було прийняте рішення про тимчасове закриття обох КПВВ", – повідомив він.

У ніч з 23 на 24 серпня в анексованому Армянську стався викид в атмосферу речовини невідомого походження. На металевих предметах, дахах будинків, листі дерев жителі спостерегли маслянистий наліт.

4 вересня окупанти вирішили припинити на два тижні роботу заводу "Титан" у Армянську, бо концентрація сірчистого ангідриду в місті перевищила норму.

У Міністерстві оборони України заявили, що викид хімічних речовин стався через те, що військові РФ в Криму обстріляли відстійники титанового та содового заводів.

Президент Петро Порошенко назвав викид хімічних речовин на території Криму екологічною катастрофою і закликав створити міжнародну комісію, щоб це зупинити.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування