Порошенко назвав хімвикиди в Криму екологічною катастрофою

Четвер, 6 вересня 2018, 16:40

Президент Петро Порошенко назвав екологічною катастрофою викид хімічних речовин на території окупованого Криму і закликав створити міжнародну комісію, щоб це зупинити.

Про це він сказав під час засідання РНБО 6 вересня.

"Ми всі проінформовані про екологічну катастрофу, яка трапилась на окупованій території Криму, в м. Армянськ. Наші екологи повідомляють дуже занепокойливі дані…і нам треба зробити декілька речей", - сказав Порошенко.

Зокрема, за його словами, необхідно створити міжнародну комісію і зупинити екологічну катастрофу, "яка безпосередньо впливає на Україну".

"Треба знайти її причини. Тим більше, що, по версії з надійних джерел, це наслідки відповідних тренувань російських військових, які призвели до руйнації екологічно-захисних механізмів", - сказав Порошенко.

Також він доручив керівництву Херсонської області підготувати умови для оздоровлення дітей з Армянська, а прикордонній службі – забезпечити спрощений порядок перетину кордону для організованих груп дітей.

"Вони мають відчувати піклування української держави за кожного, хто опинився на окупований території", - підсумував Порошенко.

Як повідомлялося, на півночі окупованого Криму в Армянську стався викид невідомої речовини в атмосферу. Через нього утворився маслянистий наліт на дахах будинків і листі дерев.

Українські прикордонники неподалік від КПВВ "Чаплинка" зафіксували наявність токсичних речовин в повітрі. Військовослужбовці, які патрулюють адмінмежу з Кримом у Херсонській області скаржилися на головний біль, нудоту, першіння в роті.

4 вересня окупанти вирішили припинити на два тижні роботу заводу "Титан" у Армянську. Так званий "глава республіки" Сергій Аксьонов також вирішив відправили з міста всіх дітей шкільного та дошкільного віку.

Пояснювали це тим, що в місті перевищила норму концентрація сірчистого ангідриду.

В Міноборони заявили, що викид хімічних речовин стався через те, що військові РФ в Криму обстріляли відстійники титанового та содового заводів.

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування