ЄС: Анонсовані "вибори" в ОРДЛО суперечать Мінським угодам

Субота, 8 вересня 2018, 17:49
ЄС: Анонсовані вибори в ОРДЛО суперечать Мінським угодам

Європейський Союз заявляє, що оголошення так званих "виборів" на території ОРДЛО суперечить Мінським домовленостям.

Про це йдеться у заяві речниці ЄС Майї Косьянчич, опублікованій у суботу.

У тексті підкреслюється, що Європейський Союз повністю підтримує незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України в межах своїх міжнародно визнаних кордонів.

У ЄС наголошують, що реалізація Мінських угод всіма сторонами є ключем до досягнення стійкого мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

"У цьому контексті оголошення про те, що так звані "вибори" відбудуться у так званій "Луганській Народній Республіці" та "Донецькій Народній Республіці" 11 листопада 2018 року, суперечить духу та букві Мінських угод, які мають конкретні положення щодо організації місцевих виборів у цьому регіоні", - заявили в Євросоюзі.

Там закликали уникати будь-яких кроків, які перешкоджатимуть реалізації Мінських угод.

"Ми сподіваємось, що в цьому відношенні Росія, зокрема, повністю використає свій вплив на сепаратистів", - йдеться у заяві.

Як повідомлялося, 7 вересня бойовики на окупованих територіях Донецької та Луганської областей призначили "вибори" своїх ватажків і "депутатів" на 11 листопада.

МЗС України закликало міжнародних партнерів посилити тиск на Росію у зв’язку з наміром окупаційної адміністрації РФ провести "позачергові вибори" на Донбасі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування