Манафорт може визнати провину, щоб уникнути більш суворого вироку

Неділя, 9 вересня 2018, 07:50

Адвокати Пола Манафорта ведуть переговори з прокурорами про можливе визнання провини, щоб уникнути другого кримінального процесу, який повинен початися у Вашингтоні в цьому місяці.

Про це пише Bloomberg.

Переговори про потенційне визнання провини зосередилися на тому, які звинувачення можуть бути прийняті Манафортом і на терміні ув'язнення, який рекомендуватимуть прокурори.

69-річному Манафорту вже загрожує 10 років ув’язнення відповідно до рекомендацій щодо винесення вироку в суді Вірджинії. Визнання провини може допомогти Манафорту уникнути ризику отримати більш тривалий тюремний термін і загрози конфіскації декількох об'єктів нерухомості і фінансових рахунків.

Він також міг би заощадити на оплаті адвокатів, послуги яких в таких справах можуть коштувати мільйони доларів.

Як повідомлялося, 31 липня в США почався суд над Манафортом, якого звинувачують у відмиванні грошей, ухилянні від сплати податків за майже 10 років співпраці з колишнім керівництвом України.

Слідство вважає, що за роботу політичного консультанта в Україні Манафорт заробив понад 60 мільйонів доларів.

Слідча група представила понад 300 документів, які розкривають деталі співпраці Манафорта з "Партією регіонів" і "Опозиційним блоком".

Зрештою Манафорта визнали винним за 8 з 18 пунктів обвинувачення.

Повідомлялося, що політтехнолог "Партії регіонів" і екс-глави передвиборного штабу президента США Дональда Трампа Пол Манафорт за роботу в Україні у 2010-2014 роках заробив понад 60 мільйонів доларів, у тому числі - 31 млн доларів від українських політиків у 2012 році.

Екс-партнер Пола Манафорта Рік Гейтс на суді заявив, що українські клієнти Манафорта - Ахметов, Льовочкін, Тігіпко, Клюєв, Колесніков - перевели на рахунок Манафорта на Кіпрі мільйони доларів. були й інші українські клієнти.

7 серпня на суді над колишнім стратегом та лобістом Януковича Полом Манафортом екс-партнер американця Рік Гейтс заявив, що він та Манафортдопомагали Порошенку на безоплатній основі.

До того перший свідок у справі Манафорта Тед Девайн розповів, що партнер політтехнолога Річард Гейтс пропонував йому працювати на президента Петра Порошенка.

Тоді у прес-службі АП заявили Українській правді, що "команда Петра Порошенка ніколи не співпрацювала ні з Полом Манафортом, ані з його людьми. Пропозиції про співпрацю надходили з-поміж інших, утім навіть не розглядалися".