Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На акціях проти пенсійної реформи в РФ затримали понад 800 осіб

Неділя, 9 вересня 2018, 20:59
На акціях проти пенсійної реформи в РФ затримали понад 800 осіб
Фото - "Фонтанка.ру"

Під час акції проти пенсійної реформи у Санкт-Петербурзі затримано "близько 100 осіб", кілька людей затримано у Москві.

Про це заявив начальник ГУ МВС по забезпеченню охорони громадського порядку та координації взаємодії з органами виконавчої влади суб'єктів РФ Юрій Валяєв, повідомляє "Інтерфакс".

"Близько 100 осіб затримано у Санкт-Петербурзі та у Москві кілька людей - за порушення законодавства", - заявив Валяєв.

У свою чергу у прес-службі управління МВС по Москві заявили, що під час акції було затримано лише одну людину. 

"Під час неузгодженого заходу у Москві під час припинення правопорушення, вчиненого одним з учасників акції, він чинив активний опір і протидію співробітнику поліції. Громадянина було затримано та доправлено до територіального відділу поліції", - повідомили у столичному главку МВС.

У свою чергу петербурзькі ЗМІ, кореспонденти яких були присутні на акції, давали набагато вищі оцінки кількості затриманих, зазначає "Медуза": "Фонтанка" повідомляла, що затримано "400-500 осіб". Видання "ЗакС.Ру" писало, що лише на Пирогівській набережній було близько 300 затриманих.

За даними ОВС-Інфо, загалом за участь в акціях проти пенсійної реформи, які пройшли у багатьох містах Росії, затримано 839 осіб. 

"Найбільше затриманих - 354 людини - у Санкт-Петербурзі. На другому місці за кількістю затримань - Єкатеринбург (129 осіб). Число затриманих у Санкт-Петербурзі та Єкатеринбурзі значно вище. З цих міст поки надійшли не всі дані", - зазначає ОВС-Інфо.

 

 
 
 
 
 
Усі фото - "Фонтанка. ру"

Також було затримано учасника групи Pussy Riot і видавця "Медіазони" Петра Верзілова: його заарештували на виході з під'їзду власного будинку.

"Він збирався поїхати до ОВС "Басманний", щоб доставити документи учасниці Pussy Riot Вероніці Нікулишиній та її подрузі Діані Деденко, яких затримали раніше під час протестів проти пенсійної реформи", - пише "Медуза". 

Поліція почала затримання учасників акції опозиції у центрі Москви після того, як вони рушили з Пушкінської в бік Манежної площі.

"Затриманих доправляли у припарковані біля дороги автозаки. Затримання проводяться в районі Колонного залу Будинку Союзів у центрі міста", - повідомляв "Інтерфакс".

Щодо одного з учасників акції порушено кримінальну справу за ч.1 ст. 318 КК РФ (застосування насильства відносно представника влади).

У Слідчому комітеті РФ заявили, що чоловік "завдав травму поліцейському".

"У відповідь на законні вимоги співробітника поліції чоловік завдав останньому удари в область голови. В результаті поліцейському були заподіяно тілесних ушкоджень", - заявили в СК РФ.

Раніше опозиційний політик Олексій Навальний закликав громадян взяти участь у масштабній акції 9 вересня проти пенсійної реформи. Влада Москви, Санкт-Петербурга та інших міст акцію не погодили.

Наприкінці серпня Навального заарештували на 30 діб за "порушення" під час проведення акції "Він нам не цар", яка відбулася 28 січня.

День, на який було заплановано акцію, в РФ - єдиний день голосування: у Росії проходять близько 5 тис. виборів різного рівня, включаючи вибори глав 26 суб'єктів Федерації і депутатів 16 регіональних парламентів. 

Пенсійна реформа, проти якої проходять акції протесту, передбачає значне підвищення віку виходу на пенсію для чоловіків і жінок. Початковий варіант реформи, який Держдума схвалила в першому читанні в липні, передбачав, що жінки будуть виходити на пенсію в 63 роки (зараз у 55 років), а чоловіки в 65 років (зараз у 60 років).

У серпні президент РФ Володимир Путін виступив зі спеціальним телезверненням, в якому запропонував пом'якшити реформу. Зокрема, вік виходу на пенсію для жінок підняти з 55 до 60 років і надати можливість пільгового виходу на пенсію для багатодітних матерів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування