Прикордонники піймали окупантів на брехні про туристичний бум у Криму

Середа, 10 жовтня 2018, 13:12
Прикордонники піймали окупантів на брехні про туристичний бум у Криму

Окупанти в Криму намагаються показати вигідну статистику туристичного сезону, говорячи про рекордні 6,1 мільйонів туристів, з яких близько 1 мільйона українців.

Про це 10 жовтня повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби.

"Аналіз результатів свідчить про відсутність тенденції до збільшення відвідування анексованого в 2014 році півострова", - зазначили в українському відомстві.

Зокрема, за 9 місяців 2018 року адмінмежу з Кримом перетнуло 2 мільйони громадян.

"Кількість перетинів адмінмежі українцями на виїзд до ТОТ АРК становила 996 тисяч разів і залишилася на рівні попереднього року", - повідомили в ДПСУ.

Упродовж травня по вересень цього року на межі з Кримом зафіксували 1,4 мільйона перетинів, з яких 690 тисяч разів громадянами України в напрямку півострова і 713 тисяч разів з Криму.

"В той же час статистика окупантів намагається намалювати "туристичний рекорд Криму". Вони всіх, хто перетинає адмінмежу зараховують в туристи. З’їздив на материк з Криму, а потім повернувся – турист, провідав батьків чи рідних – турист", - йдеться в повідомленні ДПСУ.

Також прикордонники зафіксували тенденцію до збільшення на 3% перетинів в напрямку материкової України на рівні 1,011 мільйонів разів.

Водночас, 10 жовтня стало відомо, що у напрямку Сімферополя (Крим) рухається велика колона військової техніки із близько 40 вантажних машин різного призначення.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування