УПЦ КП: половина приходів МП приєднається до єдиної Української церкви

Четвер, 11 жовтня 2018, 22:24
УПЦ КП: половина приходів МП приєднається до єдиної Української церкви

Після отримання Українською церквою томосу про автокефалію до неї приєднається близько половини приходів УПЦ Московського патріархату.

Так вважає архієпископ Чернігівський і Ніжинський, прес-секретар УПЦ КП Євстратій Зоря, повідомляє "Громадське".

Речник УПЦ КП зазначив, що наразі Московський патріархат налічує 12 тисяч приходів і, на його думку, половина з них приєднається до єдиної помісної церкви.

"Потім, в перспективі кількох наступних років, я думаю, ще десь дві третини від тих, які залишаться, вони будуть переходити, а в довгостроковій перспективі ми вважаємо, що в Україні взагалі буде існувати як в Грузії грузинська церква, в Болгарії болгарська церква, в Румунії румунська церква, там немає Московського патріархату, бо це є аномалія з канонічної точки зору, так само, з часом, коли російська церква визнає автокефалію української церкви, остаточно буде врегульоване це питання. Можливо залишиться один храм у Києві, який буде представництвом Московського патріарха при патріархові Київському", — сказав Зоря.

У четвер Синод Вселенського патріархату підтримав надання автокефалії Українській церкві.

Також Синод зняв анафему з глави УПЦ КП Філарета та предстоятеля Української автокефальної провославної церкви Макарія.

Глава УПЦ Київського патріархату Філарет заявив, що у найближчий час відбудеться об’єднавчий Архієрейський собор для створення єдиної Української помісної церкви.

Читайте також: Томос для України. Що буде з церквою після отримання автокефалії

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування