Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Поліція завадила націоналістам зруйнувати пам'ятник Ватутіну

Неділя, 14 жовтня 2018, 15:39

У Маріїнському парку правоохоронці завадили учасникам акції, які намагалися пошкодити пам’ятник Ватутіну.

Як повідомили 14 жовтня у відділі комунікації поліції Києва, про це заявив начальник столичного главку  Нацполіції Андрій Крищенко. 

Зокрема, як повідомили в ефірі "Громадського", у парку зібралися кількадесят представників батальйону ОУН та інших праворадикальних та націоналістичних організацій.   Колоною вони вирушили до Маріїнського парку до пам’ятнику Ватутіну, де за допомогою драбини та молотків планували його зруйнувати.   

На місці була присутня поліція діалогу, драбину в учасників акції забрали. 

За словами Крищенка, правоохоронці заздалегідь зустрілися з організаторами, які планували провести заходи згідно із поданими заявками, і де було вказано наміри завдати максимальної шкоди пам’ятнику. 

"Активних учасників, які намагались здійснити провокації біля пам’ятника, правоохоронці відтіснили та вилучили у них спорядження", - повідомив начальник столичного управління НП. 

 
 

Крищенко додав, що рішенням уряду пам’ятник Ватутіну визнано історичною пам’яткою.

"Ми ... вважаємо, що це символ тоталітарної епохи, але є законодавчий акт, що засвідчує - це братська могила, там є поховання. Я надав інформацію до міськради з цього питання і щодо пам’ятника на Арсенальній площі, поставив питання перед міськадміністрацією і Київрадою. Питання (або шляхом перенесення, або інакше) має бути вирішено у законнийй спосіб", - заявив Крищенко.

У свою чергу у коментарі журналістам під час брифінгу Крищенко заявив, що вилучене спорядження, скоріш за все, повернуть керівнику громадської організації.

"Було вилучено драбину, її повернуть власникам, оскільки спорядження не заборонене", - повідомив Крищенко і додав, що фарби в учасників акції не було. 

Поліція продовжить посилене патрулювання прилеглої території та вулиць Києва до завершення усіх масових заходів, підсумував він.   

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування