Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У центрі Києва сталася сутичка: учасники акції несли намет, поліція забрала

Неділя, 14 жовтня 2018, 16:54

У центрі Києва на вулиці Михайлівській сталася сутичка між учасниками акції та поліцією.

Як повідомляє "Радіо Свобода", зіткнення почалося після того, як люди намагалися пронести і встановити на Майдані Незалежності намет, але правоохоронці не дозволили їм це зробити і відібрали його. 

 

Директор  департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко в ефірі телеканалу "112 Україна" спростував повідомлення у ЗМІ про те, що під час сутички правоохоронцями було застосовано  спецзасоби - сльозогінний газ та гумові кийки. 

Шевченко заявив, що зв'язку із масовими заходами у Києві поліція перевіряє можливе внесення чи ввезення до центральної частини міста заборонених предметів чи тих, що можуть становити небезпеку.

"У нас була оперативна інформація про те, що в одному з транспортних засобів є такий предмет. Транспорт був блокований і поліція хотіла перевірити його, що є законною вимогою. ... Але чомусь люди "з групи підтримку" почали заважати діям правоохоронців, перешкоджати... Була певна штовханина і саме це перешкоджання,  на наш погляд, свідчить про те, що не такі вже й миролюбиві були наміри", - заявив Шевченко. 

Також він додав, що люди, які перешкоджали роботі поліції, кинули дві петарди.

"Інцидент вичерпаний. Предмет - великогабаритний військовий намет - було вилучено. Застосування спецзасобів не було", - підсумував Шевченко. 

У столичному главку Нацполіції заявили, що на вул.Михайлівській "група осіб влаштувала штовханину з правоохоронцями при спробі провести перевірку, у результаті чого виникла сутичка".

"Під час таких дій ніхто не постраждав. Правоохоронці, аби не допустити провокацій, вилучили у активістів намет, який вони хотіли встановити на Майдані Незалежності: до столичної поліції з КМДА не надходила інформація про проведення акції із використанням наметів на Майдані, де облаштовані святкові конструкції та інсталяції", - пояснили правоохоронці. 

При цьому у поліції закликали "з порозумінням ставитися до всіх превентивних заходів  безпеки, зокрема до перевірок документів, вмісту пакетів та сумок, а також огляду транспортних засобів".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: