Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парламент Македонії голосуватиме за зміну назви країни

Понеділок, 15 жовтня 2018, 11:38

У парламенті Македонії відбудеться голосування за конституційні поправки, якими передбачається зміна назви країни на Північну Македонію.

Про це повідомляє македонський Kanal 5.

Для затвердження зміни назви країни необхідні дві третини голосів депутатів парламенту.

Наразі незрозуміло, чи вдасться депутатам більшості переконати колег з опозиції підтримати поправки, адже поки для ухвалення зміни назви не вистачає 9 голосів.

Опозиційна VMRO-DPMNE  не робила оголошення, чи її депутати візьмуть участь у голосуванні і як голосуватимуть. Втім опозиція обіцяє стежити за ходом дебатів.

Водночас опозиція дотримується думки, що угода з Грецією щодо зміни назви була капітуляцією і звинувачує прем’єра Зорана Заєва у брехні, оскільки той обіцяв, що Конституцію не змінюватимуть.

Раніше повідомлялося, що депутати від опозиції, які схильні підтримати конституційні поправки, отримують погрози.

Як повідомлялося, референдум про зміну назви Македонії визнали таким, що не відбувся, через низьку явку виборців.

За офіційними даними Державної виборчої комісії після опрацювання 100% бюлетенів, явка на референдумі склала 36,91%, тоді як законодавство вимагає участі більше 50% виборців.

Зміну назви країни на Північну Македонію підтримали 91,46% громадян, які взяли участь в голосуванні. Проти виступили 5,65%.

Докладніше читайте у статті "ЄвроПравди": "І нехай НАТО почекає: як у Македонії зірвали референдум, що мав розблокувати євроінтеграцію".

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування