ГПУ просить видати затриманого у Франції українця

Вівторок, 16 жовтня 2018, 19:14

Генеральна прокуратура скерувала до Франції запит щодо екстрадиції затриманого українця Дмитра Малиновського.

Про це повідомляє прокуратура Києва, не називаючи ім'я чоловіка.

"Скеровано запит до компетентних органів Французької Республіки щодо видачі 36-річного громадянина України, затриманого на території цієї країни, з метою притягнення його до кримінальної відповідальності", – кажуть столичні правоохоронці.

Прокуратура стверджує, що підозрюваний у березні-квітні 2015 року під виглядом укладання контракту на поставку мінеральних добрив з "Одеського припортового заводу" заволодів коштами приватної компанії у сумі понад 12 мільйонів євро.

Ці гроші були перераховані у якості передплати за товар, а пізніше Малиновський перевів їх на рахунки підконтрольних йому підприємств, зареєстрованих в офшорних зонах.

"Крім того, встановлено, що вказана особа використала завідомо підроблене свідоцтво про власну смерть та наразі використовує підроблений паспорт іншої країни", – кажуть у прокуратурі.

Чоловікові заочно повідомили про підозру у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах або організованою групою.

1 серпня 2018 року його оголосили в розшук.

"Дехто через ЗМІ зараз намагається надати політичний контекст цій особі і загалом кримінальному провадженню. Офіційно повідомляємо, що в матеріалах розслідування не фігурують публічні особи. У слідства немає даних про інших потерпілих, у тому числі серед публічних осіб, а також інформації про будь-які його спільні дії з такими особами",- зазначили у відомстві.

Як наголосили у прокуратурі, поширення через ЗМІ таких повідомлень має на меті ускладнити процес екстрадиції даної особи до України.

Українця у Франції затримали ще 5 жовтня. За інформацією Європолу, його підозрюють у міжнародному шахрайстві та відмиванні грошей.

Повідомлялось, що затриманий не причетний до політичної діяльності.

Пізніше стало відомо, що затриманого звати Дмитро Малиновський, в Україні його розшукують ще з 2014 року.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування