Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Головні новини дня – за 60 секунд

Вівторок, 16 жовтня 2018, 20:22

Під час навчань упав літак Су-27 – екіпаж загинув, у Франції затримали українського корупціонера-втікача, що прикинувся мертвим, Рада лишила Вілкула та Колєснікова недоторканними – новини, які обговорювали 16 жовтня.

Про надзвичайні події

Близько 17 години в районі села Уланів (між населеними пунктами Бердичів та Хмільник) у ході виконання навчально-бойового польоту впав літак Су-27.

Пізніше стало відомо, що неподалік села Пагурці були знайдені уламки літака, а двоє пілотів загинули.

Також сьогодні на території Ганнівського кар’єру "Північного гірсько-збагачувального комбінату" в Кривому Розі зіткнулися два локомотиви. Загинули троє і постраждала одна особа.

Про затримання "високопоставленого" громадянина України у Франції

Стало відомо, що французькі жандарми затримали в Бургундії "високопоставленого" громадянина України. І що йому вдалося уникнути покарання, підробивши свідоцтво про смерть.

Затриманим виявився Дмитро Малиновський. Він був членом "Партії регіонів", директором Одеського представництва товариства з обмеженою відповідальністю "КАМІА", а ще фігурував у справі про розкрадання коштів через Одеський припортовий завод.

Ще в січні Франція розпочала розслідування підозрілих операцій щодо купівлі замку за 3 мільйони євро люксембурзькою компанією, основним власником якої є громадянин України. Також арештували його майно на 4,6 мільйони євро, включаючи замок у Франції, вінтажний Rolls Royce Phantom і три витвори мистецтва Сальвадора Далі.

Про перевищення швидкості

З 16 жовтня патрульна поліція починає притягувати до відповідальності водіїв за перевищення швидкості руху. За перевищення більш як на 20 км/год – штраф 255 гривень. За перевищення більш як на 50 км/год – штраф 510 гривень

Патрульні контролюватимуть дотримання водіями встановлених швидкісних режимів за допомогою пристроїв TruCam. Вони встановлені на ділянках автодоріг міжнародного значення та в містах із підвищеним рівнем аварійності унаслідок перевищення швидкості. 

Про недоторканість (яку не зняли)

Верховна Рада провалила голосування за притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова.

Таким чином, парламент не підтримав подання генпрокурора Юрія Луценка.

Прокуратура стверджує, що Вілкул знищив частину землі сільськогосподарського призначення та наніс державі шкоди на понад 5 мільйони гривень. А дії Колєснікова завдали державі шкоди на суму близько 17 мільйонів гривень.

Про інші важливі новини

Київ відновлює гаряче водопостачання у понад 3 тисячі будинків, які кілька місяців сиділи без гарячої води.

У разі загострення ситуації в Азовському та Чорному морях ВМС України застосують силу проти в країни-агресора.

Петро Порошенко зареєструє законопроект, яким пропонується передати у постійне користування Вселенському патріарху Андріївську церкву.

У віці 80 років пішов з життя видатний українській футболіст і тренер Олег Базилевич.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування