Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Катастрофа Су-27: Військові вирішили продовжити навчання "Чисте небо – 2018"

Середа, 17 жовтня 2018, 07:27

Спільним керівництвом навчання "Чисте небо – 2018" прийнято рішення про продовження польотів усіх типів авіатехніки.

Про це повідомило командування Повітряних сил ЗСУ.

"Уся авіаційна техніка, що залучається до навчання відповідає усім технічним вимогам, пройшла відповідні дозвільні процедури.... Спільним керівництвом навчання "Чисте небо – 2018" прийнято рішення про продовження польотів усіх типів авіатехніки", - йдеться у повідомленні.

Військові зазначили, що за словами місцевих мешканців – очевидців катастрофи, літак почав втрачати висоту і пілоти начебто відводили винищувач від житлових будинків.

Літак розбився 16 жовтня, близько 17 години у полі поблизу селища Уланів. Тіла льотчиків знайдено, командиром екіпажу був полковник Петренко Іван Миколайович, заступник командира з авіації – начальник авіації повітряного командування "Схід" Повітряних Сил Збройних Сил України.

Він був підготовлений до ведення бойових дій в якості інструктора в повному обсязі курсу бойової підготовки вдень і вночі в складних метеоумовах.

Другою жертвою катастрофи став військовослужбовець повітряних сил Національної гвардії США.

Винищувач Су-27 УБ із бортовим номером 70 належав 831 бригаді тактичної авіації із Миргорода Полтавської області.

На місці катастрофи працює група офіцерів Командування Повітряних Сил ЗС України, провідні спеціалісти літаючої авіаційно-технічної лабораторії та інші фахівці, які збирають матеріали для розслідування та встановлення причини авіакатастрофи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування