Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Внаслідок падіння Су-27 загинув американський пілот – прокуратура

Вівторок, 16 жовтня 2018, 19:25
Внаслідок падіння Су-27 загинув американський пілот – прокуратура

Військова прокуратура Центрального регіону повідомляє, що один з двох загиблих пілотів літака Су-27, який впав під час навчань на Вінниччині, був американцем.

Про це йдеться у повідомленні на сайті відомства.

"За даними Генерального штабу ЗСУ з місця трагедії, обоє пілотів, один з яких - офіцер повітряних сил Збройних сил України, другий – військовослужбовець повітряних сил Національної гвардії США, загинули", - розповідають у прокуратурі.

 

Зазначається, що за даним фактом військова прокуратура Вінницького гарнізону внесла до ЄРДР відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 416 Кримінального кодексу України (порушення правил польотів або підготовки до них).

Проведення досудового розслідування доручено слідчим Управління національної поліції в Вінницькій області.

За попередніми даними військової прокуратури, літак ВПС України піднявся у повітря з аеродрому у Старокостянтинові для виконання учбово-бойового вильоту в рамках  військових навчань "Чисте небо-2018".

Як повідомлялося, у вівторок близько 17 години в районі села Уланів (між населеними пунктами Бердичів та Хмільник Вінницької області) у ході виконання навчально-бойового польоту впав військовий літак Су-27.

Пізніше стало відомо, що рятувальники знайшли тіла двох пілотів. Про це повідомив у Facebook Генеральний штаб.

У перші хвилини після публікації цього повідомлення в ньому зазначалося, що один із загиблих – військовий Повітряних сил Нацгвардії США, другий – український пілот. Але потім інформація про походження пілотів зникла.

Зараз на Вінниччині проходять багатонаціональні навчання "Чисте небо - 2018", в рамках якої фахівці пошуково-рятувального забезпечення Збройних Сил України спільно з військовослужбовцями з США та Данії практично відпрацьовують питання пошуку, надання допомоги та евакуації екіпажів, які зазнали лиха.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...