Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Профспілки в Києві протестують проти зубожіння

Середа, 17 жовтня 2018, 11:06

Кілька тисяч представників Федерації профспілок та її членських організацій проводять акцію протесту в урядовому кварталі Києва.

Про це передає кореспондент "Української правди".

 
усі фото - роман кравець, уп

Вулиця Грушевського в периметрі парламент-Кабмін перекрита.

 

"Ми тут вимагаємо гроші. Нам постійно затримують зарплати... Не виплачують проценти до ставки", – поскаржилася УП жінка, яка представилася Оленою.

В її руках банер "Профспілка освіти і науки".

Зі сцени ведучий зауважив: "Профспілки вийшли за права робочих, за роботу, зарплату та права. Також ми вийшли за наших пенсіонерів – за гідну пенсію!".

Раніше профспілки анонсували акцію протесту у Міжнародний день боротьби з бідністю 17 жовтня із вимогами до Верховної Ради, уряду і роботодавців: встановити з 1 січня 2019 року розмір мінімальної зарплати на рівні не менше 7700 грн, мінімальної пенсії - 2840 грн і прожиткового мінімуму для працездатних осіб - 5167 грн.

 
 

Водночас кореспондент "Укрінформу" повідомляє, що під будівлею Кабміну двоє зловмисників облили невідомою речовиною з неприємним запахом учасників акції протесту профспілок: двох депутатів від БПП Сергія Капліна та Олександра Сугоняко, та одну жінку - учасницю акції протесту.

Поліція діалогу поінформувала про двох затриманих. Їх, найімовірніше, доправлять до Печерського райвідділу поліції Києва.

Після цього інциденту Будинок уряду правоохоронці взяли під посилену охорону.

Роман Кравець, Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування