Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

До розслідування катастрофи Су-27 можуть долучити американських експертів

Середа, 17 жовтня 2018, 23:30

До групи експертів, яка встановлюватиме обставини катастрофи винищувача Су-27УБ на Вінниччині, може долучилися американська сторона.

Про це в ефірі "Громадського" повідомив речник військової прокуратури Центрального регіону Андрій Кисельов.

Оскільки один із загиблих пілотів літака — військовослужбовець Національної гвардії США, то американська сторона зацікавлена приймати участь в розслідуванні.

"Звичайно є інформація про те, що існує зацікавленість американської сторони прийняти участь у розслідуванні", — розповів Кисельов.

Він зазначив, що, згідно з українським законодавством, долучати до ведення слідства їх не можна.

"Тому не виключається, що група експертів, яка створена Міністерством оборони, яка працюватиме щоденно із завтрашнього дня і буде проводити засідання у місті Старокостянтинів (на Хмельниччині — ред), можливо, до цієї групи будуть залучені іноземні експерти", — сказав речник прокуратури.

Як повідомлялося, близько 17:00 16 жовтня в районі села Уланів (між населеними пунктами Бердичів та Хмільник Вінницької області) у ході виконання навчально-бойового польоту впав військовий літак Су-27.

Пізніше стало відомо, що рятувальники знайшли тіла двох пілотів. Один загиблий – заступник командира з авіації, заступник глави Повітряного військового командування "Схід" Іван Петренко, інший – військовослужбовець повітряних сил Національної гвардії США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування