Екс-чоловіка Подкопаєвої хочуть взяти на поруки нардеп і олімпійський чемпіон

Четвер, 18 жовтня 2018, 14:29

Київський апеляційний суд утретє переніс розгляд скарг на арешт бізнесмена та громадського діяча Тимофія Нагорного.

У засіданні 18 жовтня було оголошено перерву, оскільки суд задовольнив відповідне клопотання адвоката Катерини Войтенко, повідомляє "Радіо Свобода".

За словами Войтенко, її клієнт не встиг ознайомитись з матеріалами судового провадження, оскільки до середи перебував у лікарні.

До того, як суд оголосив перерву, про свій намір взяти Нагорного на поруки заявили позафракційний народний депутат Віталій Купрій та олімпійський чемпіон 1980 року Богдан Макуц.

Судді долучили до справи їхні клопотання, вони будуть розглянуті пізніше.

Перед засіданням біля будівлі суду пройшов пікет на підтримку Нагорного. У ньому брали участь кілька десятків людей: переважно студенти і люди пенсійного віку.

 
радіо свобода

Чергове засідання призначене на 22 жовтня.

Печерський районний суд Києва 4 жовтня ухвалив рішення про арешт Тимофія Нагорного на 2 місяці з правом виходу під заставу в розмірі 528 600 гривень. Він скористався ним і вийшов на свободу 11 жовтня.

Прокуратура подала скаргу на рішення Печерського суду, хоче позбавити Нагорного можливості вийти під заставу і знову відправити його під арешт.

18 жовтня розгляд цієї апеляції було перенесено вже втретє, до цього засідання переносилися 9 і 10 жовтня.

СБУ відкрило проти Нагорного провадження за двома статтями Кримінального кодексу: 111-ю (державна зрада) та 190-ю (шахрайство). За словами самого Нагорного, підозра в держзраді полягає в тому, що у вересні 2014 року в Москві його нібито завербувала ФСБ після акції "Марш миру", в якій він брав участь.

Також бізнесмен, за даними прокуратури, підозрюється в заволодінні коштами шахрайським способом. Але подробиці цього епізоду провадження не коментує ні слідство, ні захист.

Тимофій Нагорний – український бізнесмен, меценат, громадський діяч, продюсер, президент "Фонду волонтерів України", директор міжнародної компанії "Спорт-сервіс". З 2004 по 2009 рік був одружений із олімпійською чемпіонкою 1996 року Лілією Подкопаєвою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...