У Facebook створили відділ із запобігання втручанням у вибори

П'ятниця, 19 жовтня 2018, 03:40

Соціальна мережа Facebook створила спеціальний відділ для боротьби із втручанням у вибори, який має на меті запобігати поширенню неправдивої інформації.

Про це пише AFP.

Facebook, який звинувачували в тому, що він робить занадто мало для запобігання спробам дезінформації з боку Росії та інших на виборах в 2016 році в США, створив так звану "War Room" (військову кімнату) - підрозділ, який боротиметься із дезінформацією і спробами вплинути на вибори через соцмережі.

Головний офіс протидії фейковим новинам розташувався в Каліфорнії. У новому відділі працюють близько 20 людей, які є експертами з аналітики і програмування.

"Наше завдання - виявити ... будь-кого, хто намагається маніпулювати громадськими дебатами", - сказав Натаніель Глейхер, колишній директор з політики кібербезпеки Білого дому, який тепер очолює політику кібербезпеки Facebook.

Фахівці відділу повідомили, що вони відслідковували президентські вибори в Бразилії і виявили у день голосування розповсюдження неправдивого повідомлення про нібито зміну дати виборів через протести. Ці повідомлення встигли видалити до того, як вони стали вірусними.

Надалі відділ буде стежити за підозрілими акаунтами під час виборів у США та Бразилії. 28 жовтня в Бразилії відбудеться другий тур виборів президента, а на 6 листопада у США призначені проміжні вибори в Конгрес.

До роботи відділу планують долучити 20 тисяч співробітників.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...