Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справа Хашкаджі: Росія не бойкотуватиме саудівський форум

П'ятниця, 19 жовтня 2018, 07:36

Росія не бойкотуватиме участь в міжнародній конференції з інвестицій, яка пройде в Саудівській Аравії з 23 по 25 жовтня.

Про це пише Bloomberg.

Велика делегація російських підприємців і принаймні один мільярдер планують відвідати майбутню інвестиційну ініціативу Саудівської Аравії на наступному тижні. У той же час, як повідомлялося, міністри США і ЄС скасували намір відвідати інвестиційну конференцію в Ер-Ріяді у зв'язку з імовірним вбивством саудівського журналіста Джамала Хашкаджі.

"Чому ми повинні зіпсувати наші відносини з Саудівською Аравією, не розуміючи, що там сталося?" - заявив у четвер на форумі "Валдай" президент Росії Володимир Путін.

Директор Російського інвестиційного форуму Кирило Дмитрієв закликав підприємців брати участь в цьому заході. Як зазначає агентство, це може бути підтвердженням слів президента США про те, що Росія і Китай чекають своєї можливості, якщо США скасують вигідні контракти з Саудівською Аравією через зникнення Хашкаджі.

Через зникнення Хашкаджі ряд західних політиків і бізнесменів відмовилися від відвідування форуму. Про відмову від поїздки в Саудівську Аравію заявили міністр фінансів Нідерландів Вопке Хоекстра, міністр економіки Франції Брюно Ле Мер, голова ради директорів "JPMorgan Chase" Джеймс Даймон, виконавчий директор Uber Дара Хосровшахі і головний виконавчий директор Credit Suisse тіджано Тіам.

Від візиту на форум відмовився міністр фінансів США Стівен Мнучін. Таке рішення він прийняв після зустрічі з американським президентом Дональдом Трампом і держсекретарем США Майком Помпео, який напередодні зустрічався з керівництвом Саудівської Аравії і Туреччини.

Хашкаджі зник 2 жовтня під час візиту в консульство Саудівської Аравії в Стамбулі. За даними турецьких правоохоронців, там його, швидше за все, вбили.

Детальніше читайте у статті: "Вбивча дипломатія: які наслідки може мати зникнення саудівського опозиціонера".

Британський, французький, нідерландський та американський міністри скасували намір відвідати інвестиційну конференцію в Ер-Ріяді у зв’язку із занепокоєнням щодо ймовірного вбивства саудівського журналіста.

Президент США Дональд Трамп заявив, що вважає саудівського журналіста мертвим. Він висловив довіру повідомленням розвідки з декількох джерел, згідно з якими до вбивства Хашкаджі причетне керівництво Саудівської Аравії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: