Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

CNN: Турецьке слідство вважає, що Хашкаджі вбили і розчленували

Середа, 17 жовтня 2018, 01:20

Турецькі чиновники наполягають, що зниклий два тижні тому журналіст Джамаль Хашкаджі був убитий, а його тіло розчленоване в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі.

Про це розповів неназваний турецький чиновник телеканалу CNN.

З такою заявою він виступив, після того як турецькі правоохоронці провели обшук у консульстві Саудівської Аравії, який тривав протягом дев'яти годин.

У приватному порядку вони повідомили, що Хашкаджі був убитий 2 жовтня, коли приїхав в консульство, щоб отримати документи, які дозволили б узяти шлюб. Саудівська Аравія раніше наполягала на тому, що він залишив будівлю живим, але його наречена Хатіс Ченгіз каже, що вона більше його не бачила.

Турецькі посадовціі вважають, що зі зникненням і можливим вбивством Хашкаджі в саудівському консульстві в Стамбулі пов'язані 15 саудівців, які прибули в місто в цей же день.

Турецькі чиновники надали CNN скани паспортів семи з них.

Один з паспортів належить Салаху Мухаммаду аль-Тубакі, який, як зазначається, є керівником служби судової медицини в міністерстві внутрішніх справ Саудівської Аравії.

Інший член групи Мухаммад Саад аль-Захрані був ідентифікований турецькими ЗМІ, раніше він з'явився на державному телебаченні Саудівської Аравії разом з наслідним принцом Саудівської Аравії Мухаммедом бін Салманом.

Турецька проурядова газета Sabah опублікувала імена і фото всіх 15 саудівців.

Два джерела, знайомі з розслідуванням, підтвердили CNN, що ці 15 чоловіків, перераховані газетою, представляють інтерес для кримінального розслідування, розпочатого турецькими прокурорами.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган раніше у вівторок заявив, що турецькі слідчі розглядають "токсичні" і "перефарбовані матеріали" в рамках свого розслідування.

"Я сподіваюся, що ми зможемо прийти до висновків, які дозволять нам отримати розумну думку якомога швидше, тому що розслідування розглядає багато речей, такі як токсичні матеріали і матеріали, які були знищені за допомогою зафарбовування", - сказав Ердоган журналістам.

CNN стверджує, що перед тим, як в консульство були допущені турецькі слідчі, в будівлю установи увійшла бригада прибиральників.

Агентство Associated Press, також посилаючись на ненназванне джерело, повідомило, що турецька поліція в ході обшуків в саудівському консульстві в Стамбулі знайшла докази того, що саудівського журналіста вбили.

Раніше газета The Washington Post опублікувала статтю в якій стверджується, що турецька сторона повідомила американським колегам про відео- і аудіозаписи, які підтверджують, що саудівський журналіст Хашкаджі був убитий в консульстві Саудівської Аравії.

Детальніше читайте у статті: "Вбивча дипломатія: які наслідки може мати зникнення саудівського опозиціонера".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування