Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кличко показав, який міст збудує у центрі Києва до наступного літа

П'ятниця, 19 жовтня 2018, 12:28
Кличко показав, який міст збудує у центрі Києва до наступного літа

Київська влада планує відкрити пішохідно-велосипедний міст від Володимирської гірки до Арки дружби народів наприкінці весни 2019 року.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в програмі "Сніданок з 1+1", повідомляє прес-служба КМДА.

"Наприкінці наступної весни ми вже плануємо відкрити цей міст", – сказав Кличко.

За його словами, міст з’єднає два туристичних маршрути: парк "Володимирська гірка" і парк "Хрещатий" та слугуватиме виключно для пішоходів і велосипедистів.

Прес-служба мера також оприлюднила відеоролик про те, як виглядатиме новий міст.

Повідомляється, що він буде завдовжки 210 м і завширшки від 6 м у регулярних зонах до 14 м у зонах оглядових майданчиків. Мостовий перехід зроблять із бетону та скла.


"З мосту відкриватиметься дивовижний вид на Дніпро. Можна буде побачити увесь Київ. Цей міст зробить наше місто ще більш привабливим для туристів", – зазначив Кличко.

Він також додав, що наступної весни завершать реконструкцію Алеї художників і таким чином втілять проект великого туристичного маршруту від Пейзажної алеї до Києво-Печерської Лаври.

Раніше повідомлялося, 27 лютого 2017 року КМДА видала розпорядження про будівництво моста між парками "Хрещатий" і "Володимирська гірка". 

Також зазначалося, що Київ планує перетворити Поштову площу на туристичний хаб і розвивати дніпровські острови.

У концепції йшлося про облаштування канатної дороги (від Арки Дружби народів до Труханового острова), станції канатної дороги на Поштовій Площі, екскурсійно-оглядової вежі, пішохідної зони на Контрактовій площі, а також облаштування належної кількості паркінгів та зон відпочинку. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...