Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Екс-керівнику Держекоінспекції повідомили про підозру: не задекларував мільйони

Субота, 20 жовтня 2018, 18:41
Екс-керівнику Держекоінспекції повідомили про підозру: не задекларував мільйони

Колишньому керівнику Державної екологічної інспекції України повідомлено про підозру за декларування недостовірної інформації: сукупний розмір незадекларованого майна екс-посадовця перевищує 60 млн грн. 

Як повідомили у НАБУ, про підозру екс-керівнику Держекоінспекції було повідомлено 19 жовтня.

"За версією слідства, вказана особа, обіймаючи посаду в центральному органі виконавчої влади, подала завідомо недостовірні відомості у деклараціях особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2015 та 2016 роки, а також перед звільненням", - повідомили у Національному антикорупційному бюро. 

Досудове розслідування за зазначеними фактами детективи НАБУ здійснюють з квітня 2017 року.

Зокрема, детективи НАБУ встановили, що декларації за 2015 рік посадовець не відобразив відомості стосовно майна на загальну суму понад 3 млн 774 тис. грн, у декларації за 2016 рік - на загальну суму понад 29 млн 616 тис. грн.

"Крім того до декларації, поданої перед звільненням із займаної посади, екс-посадовець не вніс відомості про майно на загальну суму близько 27 млн 963 тис. гривень", - заявили у НАБУ.  

Санкція статті передбачає штраф від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин, або позбавленням волі на строк до 2 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Зазначимо, до лютого 2017 року в.о. глави Держекоінспеціі був Андрій Заїка, який був звільнений рішенням Кабміну за ініціативою міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака. У квітні 2017 року Кабмін призначив т.в.о. глави Держекоінспекції Ігоря Яковлєва.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування