Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Ягланд: РФ відповідальна за усі порушення прав людини на окупованих територіях

Субота, 20 жовтня 2018, 20:10
Ягланд: РФ відповідальна за усі порушення прав людини на окупованих територіях

Відповідальність за усі порушення прав людини на окупованих територіях несе Російська Федерація. 

Про це заявив генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд під час зустрічі з уповноваженим ВР з прав людини Людмилою Денісовою. 

"Генсек РЄ наголосив на тому, що саме РФ несе відповідальність за всі порушення прав людини на територіях, які вона окупувала, а Рада Європи визнає, що ситуація в анексованому Криму повністю контролюється Росією", - зазначила Денісова. 

За її словами, генсек РЄ виділив для України ключові проблеми - умови утримання ув’язнених, соціальне забезпечення, ситуація в Криму та недостатня увага до внутрішньо переміщених осіб. 

"Основна частину розмови була присвячена темі політв’язнів. Домовленості про синхронне взаємне відвідування не реалізовані. РФ досі не надала можливості провести зустрічі (з політв’язнями - ред.) ...  З омбудсменом РФ Тетяною Москальковою ... є діалог, який ні до чого не приведе, оскільки мандат омбудсмена в РФ не дозволяє їй ухвалювати будь-які рішення", - повідомила уповноважена ВР. 

Денісова додала, що попросила Ягланда сприяти процесу повернення на територію України людей, ув’язнених на непідконтрольних територіях.

"Маємо понад 900 звернень з проханнями відбувати покарання на території України. За 4 роки нам вдалося повернути лише 300 людей з Донецької області, з Луганської – жодного", - заявила омбудсмен.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування