Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Трамп заявив про вихід з договору про ядерні озброєння з Росією

Неділя, 21 жовтня 2018, 00:43
Трамп заявив про вихід з договору про ядерні озброєння з Росією

Президент США Дональд Трамп заявив, що США виходять з договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД) з Росією.

Про це пише The Guardian.

Виступаючи перед журналістами після передвиборчого заходу в Неваді, Трамп заявив, що Росія порушила угоду.

"Вони порушують її протягом багатьох років, і я не знаю, чому президент Обама не вів переговори і не виходив (з договору - ред)".

"Ми не збираємося дозволяти їм порушувати ядерну угоду і робити зброю, і нам самим це не дозволено. Ми ті, хто залишилися в угоді, і ми виконуємо угоду, але Росія, на жаль, не виконала угоду, тому ми збираємося розірвати договір, ми збираємося вийти".

Відповідаючи на уточнююче запитання, Трамп сказав, що США "повинні будуть розвивати цю зброю".

"Поки Росія не прийде до нас, і Китай не прийде до нас, і всі вони не прийдуть до нас і не скажуть: "Давайте всі ми будемо розумнішими і давайте ніхто з нас не буде розробляти цю зброю", - сказав він, додавши, що якщо Росія і Китай зроблять це, США приєднаються до угоди.

"Але поки хтось порушує цю угоду, ми не будемо єдиними, хто виконує її", - підкреслив він.

Раніше США заявляли, що надавали Росії докази того, що вона порушує Договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (РСМД).

Про те, що Росія не дотримується зобов'язань за Договором про ліквідацію ракет середньої і малої дальності, також заявляв генсек НАТО Йенс Столтенберг.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування