Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У НАБУ достатньо матеріалів для "певних висновків" у справі "Роттердам+" - Ситник

Середа, 3 жовтня 2018, 16:44

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що фахівці, які були залучені до розслідування справи "Роттердам+", підтвердили переплату у 15 мільярдів гривень, однак слідство не виключає можливості тиску на експертів.

Про це він сказав, на парламентському комітеті з питань протидії корупції, відповідаючи на запитання щодо перспектив цього провадження у частині вручення підозр.

"Я пригадаю ситуацію, яка склалася по справі рюкзаків (справа про закупівлю рюкзаків для Нацгвардії, де фігурував син міністра МВС Арсена Авакова - УП.), коли відносно експерта, який робив експертизу, було зареєстровано провадження та отриманий дозвіл на обшук у нього. При чому це все робилося у поліції", - сказав Ситник.

За його словами, найважливішим моментом істини у цій справі є саме проведення експертизи.

"Так звана "правка Лозового" відправляє нас у державні установи, і у нас немає гарантій, що на цих фахівців з держустанов не буде тиску. Ми це розуміємо і будемо йти", - сказав директор НАБУ.

Він додав, що на його думку, у НАБУ наразі достатньо матеріалів, щоб зробити "певний висновок" у цій справі.

Раніше Національне антикорупційне бюро розпочало досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем посадовцями НКРЕ через так звану формулу "Роттердам+".

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявляв, що так звана формула "Роттердам+" застосовується незаконно щодо значної кількості вугілля.

Як повідомлялося, у березні 2016 року Національна комісія з регулювання енергетики і комунальних послуг затвердила нову методику визначення оптової ринкової ціни на електроенергію. Це ціна, за якою ТЕС продають електроенергію в ринок. У ній, зокрема, враховується ціна на вугілля.

Відповідно до нової методики, вартість вугілля у виробництві вугільно-теплової генерації рахується за формулою "вартість вугілля у порту Роттердам плюс вартість його доставки в Україну".

Через застосування нової формули теплові генерації, в тому числі генерації ДТЕК Ріната Ахметова і державне "Центренерго", стали продавати електроенергію дорожче.

Читатйте також: Заплати Ахметову і друзям президента, або Формула з доходом на 24 мільярди

Яна Міланова, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...