Бойовики не пустили на "вибори" свого "народного губернатора"

Субота, 6 жовтня 2018, 16:23

До участі у незаконних виборах терористичної організації "ДНР" допустили п'ять "кандидатів", відмовивши у реєстрації лідеру "Народного ополчення Донбасу", так званому "народному губернатору Донеччини" Павлу Губарєву.

Про реєстрацію п'яти "кандидатів" повідомила глава "ЦВК ДНР" Ольга Позднякова, пише "Інтерфакс".

За словами Позднякової, на засіданні "ЦВК" було відмовлено у реєстрації двом кандидатам - Валентину Спиридонову (директор Єнакіївського хлібозаводу) і Павлу Губарєва "у зв'язку з недостовірністю підписів жителів "ДНР" у підписних листах", наданих ними до "ЦВК".

Сам Губарєв заявив, що рішення про недопущення його до "виборів" було ухвалено давно і йому було про це відомо.

"Вважаю несправедливим проведення безальтернативних виборів і нав'язування єдиного кандидата", - заявив Губарєв, маючи на увазі під "єдиним кандидатом" Дениса Пушиліна, пише Lenta.ru.

У якості "кандидатів" зареєстровано "т.в.о. голови ДНР" Дениса Пушиліна, екс-мера Горлівки  Романа Храменкова, суддю "народного трибуналу" Олену Шишкіну, керівник музею бойової і трудової слави союзу ветеранів Афганістану Петровського району Донецька Романа Євстифєєва та "заступник міністра освіти ДНР" Володимира Медведєва. 

Проросійські бойовики призначили "вибори" на окупованих територіях Донецької та Луганської областей  на 11 листопада.

На думку екс-представника України у Тристоронній контактній групі у Мінську Леоніда Кучми, рішення про проведення "виборів" у "Л/ДНР" може поставити під загрозу Мінський процес.

Нагадаємо, Генпрокуратура погодила клопотання слідчих СБУ щодо початку процедури спеціального досудового розслідування (заочного засудження) Губарєва.

У 2017 р. Шевченківський райсуд м.Києва дозволив здійснити спеціальне досудове розслідування щодо ватажка "Народного ополчення Донбасу" та так званого "Народного губернатора Донеччини" Павла Губарєва.

Зокрема, прокуратурою встановлено, що громадянин України Губарєв, перебуваючи у Донецьку, впродовж лютого – березня 2014 року, "з метою повалення конституційного ладу та зміни меж території України вступив у злочинну змову з іншими особами, спільно з якими у ході масових заворушень здійснив захоплення приміщень органів держвлади та місцевого самоврядування, що супроводжувалось опором представникам правоохоронних органів". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...