Новини дня: напад на Андріївську церкву, заява Рабіновича, затримання екс-снайпера ВВ

Четвер, 15 листопада 2018, 21:03

Невідомі напали на Андріївську церкву із "коктейлями Молотова", Рабінович відмовився йти у президенти, а Правоохоронці затримали екс-снайпера Внутрішніх військ, підозрюваного у вбивстві активістів Майдану, — новини, які обговорювали 15 листопада.

Про напад на Андріївську церкву

Близько 9 ранку двоє людей кинули пляшки з займистою рідиною у двері Андріївської церкви, а потім застосували газові балончики до охоронців

Про Рабіновича і вибори

Об'єднання "Опозиційна платформа – За життя" вирішило висувати Вадима Рабіновича як єдиного кандидата в президенти, але він відмовився.

"Я довго думав в цю ніч — і мені здається, що я, людина, що сповідує іудаїзм, не можу і не маю морального права бути суддею в питаннях православ'я, що є безумовним обов'язком майбутнього президента", — сказав Рабінович.

Про арешт снайпера за підозрою у вбивствах майданівців

Правоохоронці затримали колишнього снайпера Внутрішніх військ, підозрюваного у вбивстві активістів Євромайдану 20 лютого 2014 року на Інститутській.

Про інші важливі новини

Влада Києва присвоїла скверу неподалік посольства РФ ім'я російського опозиціонера Нємцова. Також депутати присвоїли ім'я Кузьми Скрябіна скверу на Подолі.

Українські військові отримали 70 одиниць сучасного озброєння та техніки — зокрема, модернізовані танки, нові БТР, міномети та броньовані автомобілі

Посол України в США Валерій Чалий заявив, що для США дуже важливо, щоб наступний президент України продовжував обраний курс реформ і зближення з Євросоюзом.

Зловмисників, які впродовж року стріляли з гранатометів по комерційній нерухомості і підпалювали автівки бізнесменів, затримала СБУ. Учасник цього угруповання обстріляв будівлю "Київміськбуду" у квітні.

Президент Петро Порошенко доручив включити опалення у Смілі, що на Черкащині, протягом кількох годин "під його відповідальність".