Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ер-Ріяд відмовив Туреччині в екстрадиції підозрюваних у вбивстві Хашоггі

Понеділок, 10 грудня 2018, 02:03

Влада Саудівської Аравії відмовилася екстрадувати в Анкару підозрюваних у вбивстві журналіста Джамаля Хашоггі, відхиливши відповідну вимогу президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана.

Про це пише DW.

"Ми не видаємо своїх громадян", - заявив в неділю, 9 грудня, міністр закордонних справ Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр на прес-конференції після закінчення зустрічі Ради співпраці арабських держав Перської затоки в Ер-Ріяді.

Одночасно аль-Джубейр звинуватив Анкару в тому, що вона не передає Ер-Ріяду наявні у неї відомості про вбивство журналіста.

"Ми попросили наших друзів в Туреччині надати нам докази, які ми можемо використовувати в суді. Ми не отримали їх в тому порядку, в якому їх треба  було отримати", - заявив він, пояснивши, що турецька сторона поділилася тільки тією інформацією, яка вже просочилася в ЗМІ.

5 грудня суд в Стамбулі видав ордери на арешт двох осіб з близького оточення наслідного принца Саудівської Аравії Мухаммеда бен Сальмана, підозрюваних в причетності до вбивства Хашоггі - колишнього старшого радника принца Сауда аль-Катані і екс-заступник голови Служби загальної розвідки Ахмада аль-Ассирії.

Обидва були відправлені у відставку після того, як Ер-Ріяд визнав факт вбивства Хашоггі в саудівському консульстві в Стамбулі.

За даними турецького агентства Anadolu, ордери на арешт були виписані після виявлення нових доказів, що вказують на те, що аль-Катані і аль-Ассирії були серед організаторів злочину.

Критик саудівського королівського двору Джамаль Хашоггі був убитий в консульстві королівства в Стамбулі 2 жовтня. Саудівська прокуратура стверджує, що журналіста вбили після того, як не змогли добровільно переконати його повернутися в Саудівську Аравію.

Турецька сторона впевнена, що Хашоггі планували вбити заздалегідь, з високою ймовірністю - за вказівкою оточення принца-наступника або й самого принца.

Критик саудівського королівського двору Джамаль Хашоггі був убитий у консульстві королівства у Стамбулі 2 жовтня. Саудівська прокуратура стверджує, що журналіста убили після того, як не змогли добровільно переконати його повернутись у Саудівську Аравію.

Турецька сторона впевнена, що Хашоггі планували убити заздалегідь, з високою вірогідністю - за вказівкою оточення наслідного принца або й самого принца.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування