Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Можна і нижче": Тимошенко хоче радикально знизити прохідний бар'єр в Раду

Вівторок, 11 грудня 2018, 14:28

Лідер парламентської фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко хотіла б внести зміни до виборчого законодавства і знизити нині існуючий 5%-й прохідний бар'єр до Верховної Ради.

Про це вона сказала під час дискусії з учасниками всеукраїнського молодіжного форуму, який проходить у вівторок Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

На думку Тимошенко це дозволить молодим партіям зайти в парламент.

"Сьогодні стоїть 5% -ий бар'єр заходу в парламент. Хоча б одна молода партія подолає цей бар'єр? Ніколи! Нам треба фундаментально знижувати прохідний бар'єр. Хоча б до 2%. Можна і нижче", - сказала вона.

На думку лідера партії, проходження до Верховної Ради молодих політиків ефективно вплине на всю систему влади.

"Щоб молоді партії здатні були пройти в парламент і так, як в політичному інкубаторі, виховуватися, навчатися, демонструвати свою позицію. Показувати країні і світові своє лідерство", - підкреслила політик.

Згідно з соцопитуванням Київського міжнародного інституту соціології три парламентські партії могли б не потрапити туди знову.

Зокрема, менше 5% набирають "Самопоміч", "Народний фронт" та "Опоблок".

Серед тих, хто визначився, за кого голосувати, 23,4%  проголосували б за "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина", 13% – за партію "Слуга народу", 11,3% – за партію "Опозиційна платформа – За життя", 11,2% – за партію "Блок Петра Порошенка",  9,1% – за партію "Громадянська позиція" та 8% – за Радикальну партію Олега Ляшка.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування