Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Укрпошта" про сільські відділення: Виділених 500 млн вистачить лише на півроку

Середа, 12 грудня 2018, 11:22

Гендиректор ПАТ "Укрпошта" Ігор Смілянський заявив, що півмільярда гривень, виділених з бюджету для роботи мережі відділень в селах, покриває необхідність фінансування лише на перше півріччя.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, в разі своєчасного виділення запланованих в держбюджеті-2019 коштів в сумі 500 млн грн у першому кварталі 2019 року, "Укрпошта" збереже існуючу мережу відділень.

"При цьому дана сума покриває необхідність фінансування на перше півріччя. До другого півріччя ми повернемося з урядом до обговорення питання додаткового фінансування мережі відділень "Укрпошти", - зазначив він.

При цьому Смілянський додав, що "Укрпошта" продовжує підвищувати зарплати своїм співробітникам, включаючи листонош і операторів відділень, чергове підвищення заплановано на перший квартал 2019 року.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що "наполегливо радить" керівництву "Укрпошти" переглянути свою позицію щодо закриття відділень у сільській місцевості та звільнення листонош.

Як повідомлялося, раніше уряд погодився профінансувати доставку пенсій, і для цього у проекті державного бюджету на 2019 рік закладено 500 мільйонів гривень на оплату праці листонош, які доставляють пенсії.

Голова компанії Ігор Смілянський раніше заявив, що з січня 2019 року "Укрпошта" закриє до 7 тисяч поштових відділень, якщо не буде підвищено тариф за послуги доставки пенсій.

Раніше ЕП повідомляла, що від доставки пенсій населенню "Укрпошта" цього року зазнала 1 млрд гривень збитків.

Водночас "Укрпошта" за три квартали 2018 року збільшила чистий дохід від реалізації продукції за основними напрямками діяльності на 27,6% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...