Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В АРМА розповіли, скільки держава заробила на вертодромі Януковича

Середа, 12 грудня 2018, 19:27

За менш ніж місяць управління арештованим центром "Парковий" до державного бюджету надійшло понад 400 тисяч гривень.

Про це у середу повідомив журналістам начальник управління Нацагентства з розшуку та менеджменту активів Віталій Різник.

"Це з тисячі квадратних метрів… Це офісні приміщення", – уточнив він у коментарі "Українській правді".

За словами Різника, загальна площа конгресно-виставкового центру – 18 тисяч квадратних метрів, з яких близько 15,5 тисяч – функціональні.

Ресторан, який і раніше працював у "Парковому", підписав договір оренди з 1 грудня.

Начальник управління Нацагентства пояснив, що у державний бюджет направляється 65% доходів, ще 35% заробляє підприємство, яке обрали управителем.

"Парковий" віддали в управління столичному комунальному підприємству на початку жовтня.

КП "Центр організації дорожнього руху" належить Київській міській раді. Воно спеціалізується на обслуговуванні наземного транспорту, зокрема, займається світлофорами, дорожними знаками, шлагбаумами, "лежачими поліцейськими", автоматизованими системами дорожнього руху.

У комунальному підприємстві кажуть, що планують використовувати вертолітний майданчик в культурних проектах Києва, а також, можливо, для транспортування тяжкотравмованих бійців АТО.

ГПУ з 2014 року розслідувала справу про зловживання службовим становищем, розтрату бюджетних коштів, зловживання владою стосовно власника "Паркового" – ТОВ "Амадеус Ко".

"Вертолітний майданчик" перебував під арештом.

АРМА управляє активами, арештованими у корупційних кримінальних справах, поки суд не оголосить вирок. Агентство обирає управителя, який пропонує найвигідніші умови отримання прибутку від майна. Частина заробітку йде в державний бюджет.

Після оголошення вироку майно можуть або конфіскувати на користь держави, або, якщо суд не побачить для цього підстав, повернути власнику.

Соня Лукашова, для УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...