Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Шахтар" в Києві не зумів перемогти "Ліон" і покидає Лігу Чемпіонів

Середа, 12 грудня 2018, 23:09

Донецький "Шахтар" у матчі 6 туру Ліги Чемпіонів зіграв унічию 1:1 з французьким "Ліоном" і не зумів пробитися до 1/8 фіналу турніру.

Матч пройшов у Києві на НСК "Олімпійський" у середу, 12 грудня. Нагадаємо, що матч "Шахтар" - "Ліон" мав відбутися у Харкові, але рішенням УЄФА був перенесений до Києва через введення в Україні воєнного стану.

Після нічиєї з "Ліоном" у своїй групі "гірники" посіли третє місце і будуть грати в 1/16 фіналу Ліги Європи.

У вирішальному матчі з "Ліоном" донеччани першими відкрили рахунок. На 22-й хвилині Ісмаїлі з флангу віддав точний пас у штрафну на Жуніора Мораєса, який розвернувся і пробив з метрів десяти у кут воріт "Ліона" - 1:0.

Після цього гольових нагод у "гірників" майже не було. Французька команда мала ігрову перевагу. У перші 45-ть хвилин гості завдали 11 ударів у бік воріт "Шахтаря", а підопічні Паули Фонсеки лише один.

На 19-й хвилині в "Ліона" був перший момент біля воріт "Шахтаря". Бертран Траоре вийшов сам на сам з воротарем "Шахтаря", але не зумів переграти Андрія П'ятова.

У першому таймі у французів було щонайменше ще три моменти, щоб збільшити рахунок, але добре грав П'ятов, чи "гірникам" просто щастило.

На старті другого тайму "Ліон" знову виглядав гостріше в атаці. Після удару Ферлана Менді м'яч пролетів над поперечкою воріт "Шахтаря".

На 66-й хвилині "ткачі" таки забивають свій рятівний гол. Набіль Фекір з метрів 14-ти з-під трьох гравців "Шахтаря" пробив у верхній кут воріт П'ятова - 1:1. Через кілька хвилин П'ятов відбиває сильній удар Мемфіса Депая.

На 83-й хвилині був момент в Іcмаїлі забити переможний гол, але добре зіграв воротар "Ліона" Антоні Лопеш. Більше нічого "Шахтар" в цій грі не створив, "Ліон" цілком заслужено проходить до плей-офф Ліги Чемпіонів, а на "Шахтар" чекає Ліга Європи.

В іншому матчі групи F "Манчестер Сіті" переміг "Гоффенгайм" з рахунком 2:1 і виграв групу.

В інших матчах Ліги чемпіонів боротьби за путівки в плей-офф турнірну не було, оскільки учасники 1/8 фіналу були визначені ще після ігор 5 туру.

У групі Е "Аякс" зіграв унічию 3:3 з мюнхенською "Баварією", а в іншому матчі "Бенфіка" перемогла грецький АЕК з рахунком 1:0. До плей-офф Ліги Чемпіонів виходять "Баварія" та "Аякс", а "Бенфіка" буде грати в Лізі Європи.

У групі G московський ЦСКА на виїзді з рахунком 3:0 розгромив "Реал", а чеська "Вікторія Пльзень" перемогла "Рому" - 2:1. В 1/8 фіналу турніру гратимуть "Реал" та "Рома", а в Лізі Європи виступить "Вікторія Пльзень".

Сенсаційні результати зафіксовані у групі H. "Валенсія" з рахунком 2:1 здолала "Манчестер Юнайтед", а "Янг Бойз" у Швейцарії з таким же рахунком переграв "Ювентус". У плей-офф турніру з цієї групи гратимуть "Ювентус" та "МЮ", а на "Валенсію" очікує Ліга Європи.

Микола Аврамчук, для УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...