Міністр розповів, чи буде нова церква правити службу в Софії

Четвер, 13 грудня 2018, 12:41

Міністр культури Євген Нищук заявляє, що на даний момент собор святої Софії не розглядається як об'єкт постійно діючої церкви.

Про це він сказав журналістам у четвер, відповідаючи на запитання, чи стане собор Св.Софії головною церквою єдиної помісної православної церкви України, передає "Інтерфакс-Україна".

"Софія Київська – це як другий Єрусалим... Софія не планується для постійного богослужіння. Богослужіння йдуть у Малій Софії (Трапезна церква Софійського монастиря -ред). Ми не говоримо сьогодні про Софію, як об'єкт постійно діючої церкви", – сказав Нищук.

Що стосується зміни статусу підпорядкування і користування Києво-Печерської лаври після об'єднавчого собору міністр відповів, що "ніхто нікого виселяти не буде".

"Але ми сподіваємося, що головні святині України - Лаври, яких є три і в Херсонесі – четверта – будуть молитися за українське воїнство, за український народ, за українську владу і за українську людину", – сказав міністр.

Як повідомлялося, 5 грудня 2018 року президент Петро Порошенко заявив, що об'єднавчий собор зі створення єдиної помісної української православної церкви відбудеться 15 грудня в соборі Св.Софії в Києві.

Об'єднавчий собор передує створенню єдиної української православної церкви.

На Соборі мають обрати предстоятеля помісної церкви, ухвалити її статут. Після цього обраний голова церкви отримає томос про автокефалію від вселенського патріарха, для чого вирушить до Стамбула.

Читайте також: Томос для України. Що буде з церквою після отримання автокефалії

Свято наближається. Коли в Україні з'явиться самостійна Церква

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування