В Австрії на допінгу спіймали російських біатлоністів, триває слідство – РосЗМІ

Четвер, 13 грудня 2018, 12:44

Центральна прокуратура з протидії економічним злочинам та корупції Австрії веде розслідування щодо п'яти членів збірної Росії з біатлону, підозрюваних у використанні заборонених речовин з метою допінгу, а ще п'ять російських спортсменів підозрюють у шахрайстві.

Про це в четвер повідомила офіційний представник антикорупційного відомства Австрії, передає ТАСС.

"Центральна прокуратура з протидії економічним злочинам та корупції Австрії веде розслідування відносно п'яти членів російської збірної з біатлону через застосування заборонених речовин або методів з метою допінгу", - сказала старший прокурор Елізабет Тойбль.

Вона додала, що також ведеться розслідування щодо ще п'яти спортсменів цієї команди, підозрюваних у тяжкому шахрайстві, пов'язаного з допінгом.

"Період скоєння злочину стосується Кубка світу з біатлону в Хохфільцені в 2017 році. Обвинувачені особи, згідно з австрійським кримінальним провадженням, були повідомлені про ведення розслідування. Ніяких обшуків або допитів не проводилося", - заявили в прокуратурі Австрії.

Відзначається, що посол Росії в Австрії Дмитро Любинський заявив, що російська дипломатична місія буде розбиратися в ситуації з російськими біатлоністами в Хохфільцені.

За його словами, посольство РФ запросило у генеральної прокуратури і МВС Австрії інформацію в зв'язку з цією справою.

У виданні повідомляють, що ввечері 12 грудня в розташування збірної Росії, яка приїхала до Австрії для виступу на етапі Кубка світу в Хохфільцені (13-16 грудня), прибули представники поліції, які провели опитування ряду російських спортсменів і фахівців про можливі порушення антидопінгових правил.

Відзначається, що серед підозрюваних - призер Ігор у Сочі Євген Гараничев, Олександр Логінов і олімпійський чемпіон 2014 року Антон Шипулін.

Також в списку присутні колишній головний тренер національної команди Олександр Касперович, олімпійський чемпіон в естафеті Олексій Волков, Ірина Старих, лікарі і масажисти збірної Євген Шутов, Артем Кринцілів, Олександр Селявкін і Дмитро Топичканов.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування